Caravan Salon Düsseldorf 2015 met gewijzigde indeling hallen

Caravan Salon Düsseldorf

Caravan Salon Düsseldorf

DÜSSELDORF – Nog anderhalve maand en de deuren van de Messe Düsseldorf gaan weer open voor de jaarlijkse Caravan Salon. Deze grote tentoonstelling is voor het overgrote deel van de Europese caravan- en camperproducenten het startsein van het nieuwe productieseizoen.

Voor de volledigheid: de modellen 2015 staan nu al een tijdje in de showroom en moeten als het goed is in de loop van het kampeerseizoen verkocht en geleverd zijn. De modellen 2016 zijn de afgelopen maanden al aan de dealers gepresenteerd en de fabrieken zijn al begonnen aan het produceren van de 2016 modellen.

De dealers hebben nu namelijk al het grootste deel van hun voorraad voor komend seizoen besteld. In de zomer worden de eerste showroommodellen van modeljaar 2016 mondjesmaat bij de dealers afgeleverd, in het najaar moeten de showrooms vol staan met de nieuwe modellen welke dan ook te zien zijn op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te Utrecht.

Dit lijkt een beetje kromme situatie omdat het kampeerseizoen 2015 nu op zijn hoogtepunt is maar de fabrieken hebben gewoon de nodige tijd nodig om de tientallen modellen en indelingen uit hun assortiment op een logische, efficiënte wijze te produceren en bij de dealers af te leveren. Bovendien verwachten de kampeerders dat ze begin 2016 ook al de eerste 2016 modellen geleverd krijgen. Men moet daarom flink ver vooruit plannen en werken.

De Caravan Salon 2016 is voor de meeste fabrieken ook hét moment om hun nieuwe modellen aan het grote publiek te laten zien. En dat publiek, dat is er wel in Düsseldorf. Men kon op de vorige editie ongeveer 192.000 bezoekers verwelkomen. Gezien de groeiende verkopen van caravans en campers zou het heel goed kunnen dat dit jaar de magische grens van 200.000 bezoekers wordt gepasseerd. De fabrieken, die zich gesterkt voelen door de stijgende verkopen, hebben er in ieder geval zin en zullen op de beurs tal van noviteiten presenteren.

Messe Düsseldorf Caravan Salon 2015

Om zowel het grotere bezoekersaantal als ook het grotere aantal exposanten in goede banen te leiden, heeft de Messe Düsseldorf besloten om de indeling van de hallen enigszins aan te passen. Wie de Caravan Salon, die wordt gehouden van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september, bezoekt, kan aan de hand van zijn of haar interesse meer dan 2000 verschillende vrijetijdsvoertuigen bekijken die in de volgende hallen staan opgesteld:

 

 • Hal 5
  In deze hal bevinden zich nu de exposanten met accessoires en toebehoren. Dat wil zeggen: tenten, voortenten, vouwwagens, tenttrailers, kampeerspullen, outdoormaterialen en vrijetijdsartikelen.

 

 • Hal 7
  In hal 7 kunnen de bezoekers terecht voor informatie op het gebied van campings, kampeerreizen, camperplaatsen en reisbestemmingen.

 

 • Hal 12 en 15
  Gezien de stijgende belangstelling voor compacte campers en buscampers is daar meer ruimte voor gereserveerd. We kunnen deze voortaan vinden in de hallen 12 en 15.

 

 • Hal 13
  Hier is niets gewijzigd, in deze hal vinden we de industriële toeleveranciers.

 

 • Hal 9 t/m 12, 14, 16 en 17
  Deze hallen vinden we de stands met caravans en campers.

 

 • Buitenterrein
  Hier vinden we diverse exposanten met e-bikes, satellietontvangers en andere zaken.
Like dit artikel
Tweet dit artikel