Caravan Salon Düsseldorf heeft dit jaar een recordaantal exposanten

Caravan Salon Düsseldorf heeft dit jaar een recordaantal exposanten

Meer exposanten dan ooit op de Caravan Salon 2022

De Caravan Salon Düsseldorf bestaat al meer dan 60 jaar, en heeft in die lange geschiedenis uiteraard de nodige hoogtepunten en dieptepunten gehad. Daar komt een nieuw hoogtepunt bij.

Dit jaar zijn een aantal merken van de Erwin Hymer Group dit jaar niet aanwezig. Ook heeft de branche behoorlijk wat last heeft van een tekort aan materialen, onderdelen en basisvoertuigen. Ondanks die uitdagingen heeft de Caravan Salon Düsseldorf voor het eerst in haar geschiedenis meer dan 700 exposanten.

Meer dan 700 exposanten

Op de Caravan Salon Düsseldorf 2022, die wordt gehouden van 27 augustus tot en met 4 september 2022, zullen er maar liefst 736 exposanten uit 34 landen hun producten en diensten presenteren. De Messe Düsseldorf heeft dan ook besloten om extra ruimte beschikbaar te stellen. De Caravan Salon Düsseldorf beschikt dit jaar over maar liefst 16 beurshallen.

Dit jaar 16 hallen

De ‘normale’ campers en caravans staan in Hal 1, 4, 6, 7a, 9-12, 16 en 17. Wie op zoek is naar een buscamper moet Hal 12 en 15 absoluut niet overslaan. De campers in het hoogste segment zijn  in Hal 5 te bewonderen. Voor beginnende kampeerders en camperaars is Starter Welt in hal 7 een must. In Hal 13 en 14 staan de toeleveranciers (Technology & Comonents), terwijl reislustigen, natuur- en buitensportliefhebbers aan hun trekken komen in Hal 3, met de thema’s Travel & Nature en Equipment & Outdoor.

Alles op de website

Wil je je goed voorbereiden op je bezoek? Dan kun je vooraf op de website van de Caravan Salon jouw individuele tour voorbereiden. De website van de Caravan Salon Düsseldorf biedt alle mogelijke informatie, zoals een interactieve plattegrond van de hallen en een omvangrijke exposanten- en productendatabank waarin de exposanten zich met hun beursnoviteiten presenteren.

Preview Day

De Preview Day is een nieuw item. Deze vindt plaats op vrijdag 26 augustus, de vrijdag voordat de beurs de deuren voor consumenten opent. Eigenlijk is dit de dag dat de pers en vakbezoekers de beurs kunnen bezoeken. Maar de exposanten kunnen nu ook consumenten voor die dag uitnodigen, zodat die op die eerste dag het beursterrein in een rustige sfeer kunnen verkennen.

Foto: © Messe Düsseldorf / Tillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel