Caravana 2024 voor het eerst met ‘Jong Gebruikt Plein’

Caravana 2024 voor het eerst met ‘Jong Gebruikt Plein’

Caravana 2024 voor het eerst met ‘Jong Gebruikt Plein’

Het WTC Expo in Leeuwarden staat van 24 tot en met 28 januari 2024 in het teken van de Caravana 2024. Zoals vanouds is de Caravana een dagje uit voor het hele gezin. Er is van alles te zien en te doen, ook voor de kinderen.

Ook op de komende editie kun je natuurlijk weer een heerlijk vleugje vakantie- en kampeergevoel opdoen. Ideaal om in het koude en donkere jaargetijde even aan iets anders te kunnen denken. Je vindt op de Caravana talloze caravan- en camperprimeurs, tenten, en kampeeraccessoires. Een sterk punt van de Caravana is het grote aantal campings dat zich op de beurs presenteert.

Nieuw onderdeel: Het ‘Jong Gebruikt Plein’

Een opvallende nieuwe toevoeging dit jaar is het ‘Jong Gebruikt Plein’. Dit is dé plek voor kampeerliefhebbers die geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een jonge, tweedehands camper. Bezoekers vinden hier campers die maximaal drie jaar oud zijn en niet meer dan 75.000 km hebben gereden. Handig voor degenen die op zoek zijn naar een snel leverbare camper waar ‘de kop al vanaf is’.

Uitgebreid aanbod

De Caravana is niet alleen een beurs waar je caravans, campers, vouwwagens en tenten kunt zien, maar biedt een compleet spectrum aan kampeergerelateerde producten. Het WTC Expo-terrein transformeert in een paradijs voor kampeerders, met een uitgebreid assortiment wat dus niet alleen caravans, campers, vouwwagens, tenten en allerlei kampeeraccessoires omvat, maar ook veel toeristische organisaties en camoing. Deze diversiteit biedt een uitstekende kans om de nieuwste technieken en trends te ontdekken en direct inspiratie op te doen voor de volgende reis. Omdat de standhouders meestal geen importeurs maar dealers zijn, is het contact ook veel directer, wat wel zo prettig is.

Beleving en interactie: demonstraties en workshops

Ook dit jaar is de Caravana weer een bron van interactie en entertainment. Bezoekers kunnen genieten van een reeks demonstraties, workshops en boeiende presentaties van diverse exposanten. Muzikaal talent zorgt voor een gezellige noot op de beursvloer, waardoor de kampeerbeleving nog levendiger wordt.

Accessoires en services

Naast het standaardaanbod heeft Caravana nog meer te bieden. Test je nieuwe fiets op het fietsparcours, bezoek de mobiele ANWB-winkel voor de laatste outdoor- of kampeeruitrusting, of doe inspiratie op voor koken op de camping. De ANWB Modeshow presenteert de nieuwste kledingcollectie, en bij nomadiQ vind je inspiratie voor culinaire avonturen tijdens het kamperen.

Offroad kamperen

Met de groeiende populariteit van kamperen buiten de gebaande paden, biedt Caravana nu ook een keur aan offroad kampeermiddelen. Bezoekers kunnen diverse robuuste en avontuurlijke kampeermogelijkheden ontdekken, perfect voor diegenen die de wildernis in willen trekken.

Praktische informatie

Caravana 2024 is van 24 tot en met 28 januari 2024 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn op de website van de Caravana voor sommige dagen nog tickets met een vroegboekkorting verkrijgbaar, en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Aan de kassa kost een ticket 16 euro. Parkeren is bovendien gratis, al raadt de organisatie natuurlijk aan om de beurs met het OV te bezoeken. Wie met de camper bij de beurs wil overnachten, kan terecht op Camperplaats Leeuwarden of de Prinsentuin, beide op fietsafstand van WTC Expo. De plattegrond van de beurs is al beschikbaar, die kun je hier als PDF-bestand bekijken of downloaden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel