Politie: onvoldoende onderhoud aan caravans

kampeerzaken.nlDe politie nam bij diverse verkeerscontroles aan het begin van de meivakantie de nodige caravans onder de loep en constateerde daarbij een flink aantal overtredingen.

 

Volgens de politie hebben de caravanbezitters vaak nog steeds te weinig aandacht voor onderhoud.


Beter een keuring dan een bekeuring

De BOVAG waarschuwt kampeerders onder het motto “beter een keuring dan een bekeuring” op mogelijke gebreken aan caravan, vouwwagen of camper. Tijdens een gratis caravaninspectie, gisteren op Camping de Papillon in Denekamp, bleek ook hier dat bij ruim tweederde van de caravans de gasslang ouder dan vier jaar en dus aan vervanging toe was.


 

Banden iedere 6 jaar vervangen

Ook stond ruim 40% van de kampeermiddelen op slechte of versleten of te oude banden. Zoals bekend adviseren zowel de ANWB als de BOVAG om de banden iedere 6 jaar te vervangen. Ook veel verzekeringsmaatschappijen hanteren deze norm.

Oude gasslang vormen onnodig risico

Hans Louwers van de BOVAG noemt met name de oude gasslangen een onnodig risico. “Als je bijvoorbeeld de kosten voor een nieuwe gasslang afzet tegen het gevaar van veroudering, dan zullen de meeste kampeerders het met me eens zijn dat we hier geen risico mee moeten lopen. Het zijn ook nog zaken die je eenvoudig zelf kunt controleren. De productiedatum staat gewoonweg op de slang zelf. Tel er vier jaar bij op en je weet of de oranje leiding over de datum is. Kortom, kleine moeite” aldus Louwers.

Politie constateert onvoldoende onderhoud

De politie is stellig in haar commentaar na de diverse controles: “Menig weggebruiker pleegt niet of onvoldoende onderhoud aan zijn caravan voordat men de weg op gaat. Om nu te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan adviseert BOVAG dan ook om de caravan of vouwwagen nog voor de vakantie te laten onderhouden en keuren door een BOVAG caravanbedrijf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel