Casablanca L: HRZ’s eerste expeditiecamper op Mercedes Sprinter-basis

HRZ Casablanca L expeditiecamper Mercedes Sprinter 4x4

Casablanca L: HRZ’s eerste expeditiecamper op Mercedes Sprinter-basis

HRZ Reisemobile, gespecialiseerd in campers voor de meer avontuurlijk ingestelde camperaars, introduceert de Casablanca L. Een expeditiecamper zoals HRZ ze wel vaker maakt, maar nu voor het eerst op basis van een Mercedes Sprinter.

Men heeft hier gekozen voor een Sprinter met medium wielbasis, welke gezien het doel van de camper is voorzien van vierwielaandrijving. Omdat er met dit soort campers vaak lange reizen worden gemaakt, heeft HRZ Reisemobile ook veel aandacht aan het comfort geschonken.

Expeditiecampers hoeven wat dat betreft ook zeker niet spartaans te zijn uitgevoerd. Dat ‘stoer’ en comfortabel prima samen kunnen gaan is goed te zien in de HRZ Casablanca L. Doordat men hierbij niet uitgaat van een buscamper maar van een camper met een grotere opbouw, is het woongedeelte uitstekend geïsoleerd en biedt het ook meer dan voldoende ruimte.

Indeling

HRZ Casablanca L expeditiecamper Mercedes Sprinter 4x4Bovendien wijkt HRZ Reisemobile, zoals dit bedrijf wel vaker doet, bewust af van de standaard indeling. Uiteraard is er een doorgang van de cabine naar het woongedeelte maar die is vrij smal. Voorin het woongedeelte zeer goed gevoel van ruimte, comfortabele uitrusting, de beste kwaliteit van vakmanschap, een helder modern design en uitstekende rijeigenschappen. De cabine van de Casablanca L is zeer stabiel en toch extreem licht en heeft een uitstekende isolatie.

De wooncabine en de bestuurderscabine zijn met elkaar verbonden door een deur. Maar die doorgang is smal, omdat zich daar ook de badkamer en een grote kast bevinden. Langs de linkerwand bevindt zich een treinzit, met in de banken de Truma dieselkachel en watertank. Het keukenblok is langs de rechterzijde geplaatst en heeft een ruim werkblad, spoelbak en tweepits kookplaat. Achterin de camper bevindt zich een tweepersoons dwarsbed (200 x 135 cm) met lattenbodems. Optioneel zijn ook Froli-schotelveren leverbaar. De toegang tot het vrij hoge bed wordt gemakkelijker gemaakt door twee in het meubilair geïntegreerde treden. Onder het bed bevindt zich een ruime garage over de gehele breedte van het voertuig. Deze is van buitenaf toegankelijk via een serviceluik, van binnenuit via een grote deur.

De badkamer is relatief ruim omdat deze ook de doorgang naar de cabine benut. De uittrekbare wastafel bespaart ruimte en er is ook een ruime wandkast biedt voldoende opbergruimte voor alle badkamerbenodigdheden. Het droogscheidingstoilet vereist geen chemicaliën of water en is praktisch in gebruik. De hoge kast rechts van de badkamer bevat een op stahoogte ingebouwde 85 l compressorkoelkast, een grote besteklade en een garderobekast.

Like dit artikel
Tweet dit artikel