Ook via Staybetter gratis overnachten bij boeren

Ook Staybetter biedt gratis overnachtingsplaatsen bij boeren

Ook Staybetter biedt gratis overnachtingsplaatsen bij boeren

Mede door de almaar stijgende populariteit van het reizen per camper neemt het aantal boerderijcampings, campercampings en camperplaatsen neemt dan ook gestaag toe. Maar er komen ook steeds meer organisaties van boeren waar je gratis met de camper kunt overnachten.

Bekende organisaties als France Passion (F) en Fattore Amico (I) hebben in andere landen geïnspireerd tot het opzetten van onder anderen Landvergnügen (D), Espana Discovery (ES), Brit Stops (UK) en DWI (D). En alsof dat niet genoeg is, komt er in Duitsland nóg een organisatie bij: StayBetter.

Gratis, maar…

StaybetterUiteraard hopen die boeren dat je, als je daar overnacht, iets van hun producten koopt. Maar dat is nog steeds vrijwillig. In ruil daarvoor mag je gratis overnachten. Verwacht geen voorzieningen, met een beetje geluk kun je water tanken of is er een stopcontact beschikbaar. Ook sta je wel eens met meerdere campers op een soms wel klein terreintje. En dat is iets waar StayBetter zich mee wil onderscheiden: hierbij sta je als enige bij die boer, of in ieder geval op dat veldje of terrein. Ook claimt men dat je bij StayBetter de mooiste plekjes krijgt, zoals bijvoorbeeld een mooi hoekje van een weiland, zodat je heerlijk in de natuur staat.

Vrijwillige bijdrage

Ook is StayBetter wat duidelijker wat er van de camperaars wordt verwacht. Iedere deelnemende boer heeft namelijk een ‘goed doel’ waar je als camperaar aan kunt bijdragen. Dat betreft nog steeds een vrijwillige bijdrage, maar dan is het wel duidelijk wat de boer met dat geld gaat doen. Dat kan een nieuw hek zijn, of voer voor de meer exotische dieren zoals lama’s of alpaca’s, of een nieuwe toegangspoort, of een mooi zitje voor de gasten.

Lidmaatschap

StaybetterAls je bij een bij StayBetter aangesloten boer wilt overnachten, moet je lid zijn van de organisatie. Er zal ongetwijfeld een jaarlijkse bijdrage verschuldigd zijn maar daar is ons nog niets van bekend. De organisatie is nog in oprichting zodat iedereen die zich aanmeldt op de wachtlijst wordt geplaatst (met momenteel 275 wachtenden). Er zijn momenteel ongeveer 30 boeren aangesloten maar dat aantal zal ongetwijfeld groeien. Die boeren verwachten van de camperaars dat die volledig zelfvoorzienend/autarkisch zijn. De camper dient dus eigen sanitaire voorzieningen te hebben, en voldoende water en elektriciteit. Maar dan kun je ook op hele mooie plekjes overnachten, en dat heeft natuurlijk wel zijn charme.

Like dit artikel
Tweet dit artikel