Weinsberg 630 MEG Outlaw biedt volop ruimte voor mountainbikes of motorfietsen

Weinsberg 630 MEG Outlaw

Weinsberg 630 MEG Outlaw biedt volop ruimte voor mountainbikes of motorfietsen

De Weinsberg 630 MEG Outlaw biedt liefhebbers van motorrijden en mountainbiken een bagageruimte van maar liefst 4.500 liter. Voldoende voor twee motorfietsen, die je zo aan de achterkant naar binnen kunt rijden.

Knaus Tabbert presenteerde deze ‘Outlaw’-versie op de Caravan Salon, waarbij verteld werd dat hij rond de jaarwisseling leverbaar zou zijn. Wie hem wil bekijken, zal helaas nog even geduld moeten hebben tot tenminste 19 januari. Dan mogen de showrooms hopelijk weer open.

Hoogslaper

Het bed van de Weinsberg 630 MEG Outlaw bevindt, zoals bij de meeste buscampers, achterin de camper. Maar daar is ook de ruimte voor de motorfietsen. En die heeft Weinsberg gecreëerd door het bed heel hoog te monteren. Een hoogslaper, zeg maar. Het bed zit zo hoog, dat je er met goed fatsoen niet meer rechtop in bed kunt zitten. Tussen de matras en de hemelbekleding zit welgeteld 56 centimeter. Een dakraam en een raam aan de zijkant zorgen voor licht in het slaapgedeelte, zodat de ruimte niet te benauwd lijkt. In en uit bed klimmen via het laddertje vergt ook de nodige behendigheid. De garage is vanwege de motorfietsen relatief groot qua oppervlakte, en het bed daardoor ook. Een bed van 1,97 x 1,70 m is voor een buscamper uitgesproken ruim. Zo ruim, dat je er eventueel met drie personen kunt slapen.

Grote garage

En daar staat dus tegenover dat de camper een megagrote garage heeft met ruimte voor twee motorfietsen, of een quad. De vloer is ook heel netjes voorzien van sjorrails om de voertuigen goed vast te kunnen zetten. Weinsberg heeft de zijwanden van de garage netjes gecoat met CPL en de is vloer bedekt met traanplaat. Ook is de garage bijzonder goed afgesloten, zodat de geur van benzine in de garage blijft hangen en niet in het slaap- of woongedeelte van de camper terechtkomt.

Indeling

Aansluitend aan het slaapgedeelte en de garage bevindt zich aan de bestuurderszijde de badkamer, met cassettetoilet en douchegelegenheid, aan het slaapgedeelte. De keuken bevindt zich tegenover de badkamer. Deze is uitgerust met een tweepits gasfornuis met elektrische ontsteking en een 75-liter compressorkoelkast. De bovenkastjes zijn wit, alle andere meubelfronten en wanden, zoals het keukenblok, de wanden van de badkamer en voor het bed, zijn afgewerkt met houtdecor. Verder heeft de Weinsberg Outlaw een klassieke zithoek met eettafel, bestaat uit de twee draaibare voorstoelen en een tweezitsbank. Omdat de Weinsberg Outlaw op een Fiat Ducato met een extra verhoogd dak is uitgevoerd, bieden de bovenkastjes boven de zitgroep extra veel opbergruimte.

In de basisconfiguratie heeft de 2,82 meter hoge camper een 120 pk sterke motor. De buscamper heeft standaard een MTM van 3,5-ton, maar is ook leverbaar met een MTM van 4,0 ton. Het  laadvermogen van 520 kilo wordt dan verhoogd tot 1.020 kilo. De Outlaw-versie is verkrijgbaar in zowel de Carabus- als de Caratour-modellen van de Weinsberg 630 MEG.

Like dit artikel
Tweet dit artikel