Challenger 240 Open Edition met grote, flexibele zitgroep en ‘bijkeuken’

Challenger 240 Open Edition

Challenger 240 Open Edition met grote, flexibele zitgroep en ‘bijkeuken’

Challenger, een van de Franse merken van de Trigano Group, presenteert onder de nieuwe modellen voor modeljaar 2022 een halfintegraal camper met een opvallende indeling.

in deze zeven meter lange ‘240 Open Edition’  heeft Challenger een opvallend flexibele indeling weten te creëren, die zich kenmerkt zich door een grote, flexibele U-vormige zitgroep en een minstens zo ruime en flexibele berging over de gehele breedte en hoogte.

Flexibele zitgroep

Voor zo’n indeling is natuurlijk wel voldoende ruimte nodig. Deze compacte camper, die op een Ford Transit onderstel staat, is slechts zeven meter lang. Om toch voldoende ruimte te creëren, heeft Challenger het vaste bed achterwege gelaten. Slapen doe je op het elektrisch bediende hefbed van 190 x 160 cm boven de zitgroep. Die zitgroep is opvallend groot. Bijzonder is ook dat je hierbij niet per se gebruik hoeft te maken van de draaibare voorstoelen. Er zijn zonder die stoelen, dankzij de vele zitmogelijkheden, ook al heel wat zitplaatsen. Gebruik je de voorstoelen wel dan is er zelfs zitruimte voor maar liefst 8 personen.

Achter de zitgroep zien we een compacte maar compleet uitgevoerde keuken. Boven de koelkast is een hoog aflegblad gecreëerd en de keuken is uitgevoerd met trendy zwarte accenten.  Tegenover de keuken bevindt zich de modulaire was/toiletruimte. Daarin is de wastafel met bijpassend meubel wegdraaibaar gemaakt zodat hierdoor voldoende ruimte om te douchen ontstaat.

Bijkeuken

Challenger 240 Open Edition Verder naar achteren komt misschien wel het meest interessante aspect van de camper: de berging. Deze bevindt zich over de gehele breedte en is ook net zo hoog als de camper. Hij is van drie kanten toegankelijk: vanuit de camper zelf, via een halfhoog serviceluik aan de rechterzijde en via een extra toegangsdeur (met trede) aan de linkerzijde. Hij biedt plaats aan behoorlijk wat bagage en is voorzien van handige inklapbare opbergvakken. Volgens Challenger is er ook plaats voor 2 fietsen maar daarvan zul je wel het stuur dwars moeten zetten, zo breed is de toegangsdeur ook weer niet. Niettemin een leuke en handige vinding dat wel wat weg heeft van een bijkeuken.

Foto’s: © Auto-Medienportal.Net/Michael Kirchberger

Like dit artikel
Tweet dit artikel