Westfalia breidt assortiment in modeljaar 2022 uit met twee nieuwe modellen

Westfalia breidt assortiment in modeljaar 2022 uit met twee nieuwe modellen

Westfalia breidt assortiment in modeljaar 2022 uit met twee nieuwe modellen

Het assortiment van Westfalia-assortiment blijft groeien. De Columbus-lijn wordt uitgebreid met een extra indeling en Westfalia voegt ook een extra compleet uitgevoerd actiemodel op basis van de Ford Transit toe.

Overigens is het opvallend dat de Ford Transit weer in genade is gevallen bij de meeste camperbouwers. Dat komt omdat bepaalde Transit-modellen in het verleden wat problemen met de dieselmotor hadden. Die problemen heeft Ford naar de mening van veel klanten niet helemaal tot volle tevredenheid opgelost. Dit had tot gevolg dat er een tijd lang veel minder vraag naar de Ford-basisvoertuigen was.

Westfalia Meridian Limited

Het hierboven afgebeelde actiemodel dat Westfalia deze zomer introduceert is de Meridian Limited. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze in een gelimiteerd aantal gebouwd. Het basisvoertuig is de Ford Transit. Westfalia koos voor dit model de populairste lengtemaat, die is nog net geen zes meter lang. Hiermee bouwde Westfalia een buscamper die qua indeling wel wat weg heeft van de bekende Big Nugget. Deze populaire buscamper wordt door Ford zelf verkocht, Westfalia is de contractfabrikant van dat model.

Die gelijkenis met de Big Nugget komt vooral door de overeenkomstige ombouw van het dwarsbed. Deze echt sterk denken aan de Big Nugget. Ook de afmetingen komen overeen met de Ford Big Nugget. De Meridian Limited is namelijk 5,98 meter lang, 2,06 meter breed en 2,70 meter hoog. Maar de Meridian Limited is zeker geen kopie van dit model. De stijl van het interieur van de nieuwe Westfalia Meridian is duidelijk anders met afwijkend houtdecor op de meubels en donkergrijze vloerbekleding. De wand van de badkamer heeft een opvallende kompasroos.

Verder levert Westfalia de Meridian Limited met een bijzonder complete uitrusting. Zo heeft hij een 185 pk dieselmotor met automatische transmissie, lichtmetalen velgen, bi-xenonkoplampen, navigatiesysteem en trekhaak. In het interieur voorzien van sfeerverlichting, warmwaterverwarming op diesel en heeft de camper ook een luifel en winterpakket. Verder is de Ford Transit voorzien van moderne assistentiesystemen zoals een bandenspanningscontrolesysteem, parkeerassistent en dodehoekassistent.

Westfalia Columbus 600E First Edition

Westfalia Columbus 600E First EditionDe Columbus-lijn van Westfalia wordt uitgebreid met de nieuwe Columbus 600E. Het basisvoertuig hiervan is de Fiat Ducato en ook hier heeft Westfalia gekozen voor een lengte van zes meter. Ondanks die vrij compacte maatvoering biedt de Columbus 600E plaats aan eenpersoonsbedden. Dit is geen geheel nieuwe indeling, Westfalia heeft deze indeling ook in de Amundsen-lijn.

Ook hier is het concept niet helemaal zonder precedent; er bestaat al een vergelijkbare indeling in de iets goedkopere Amundsen-reeks (hier testten we de Westfalia Amundsen 600). Tijdens de marktintroductie zal de Westfalia Columbus 600E in een beperkte oplage verkrijgbaar zijn als First Edition. Deze is extra compleet uitgerust, de uitrusting hiervan komt overeen met die van de Meridian Limited.

Like dit artikel
Tweet dit artikel