Compacte elektrische buscamper van Outbase Campervans

Elektrische buscamper van Outbase Campervans

Compacte elektrische buscamper van Outbase Campervans

Outbase Campervans presenteerde op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs een compacte elektrische buscamper. Deze bouwt Outbase Campervans op basis van een Citroen ë-Berlingo XL, die voorzien is van een volledig elektrische aandrijflijn.

Het mooie van een elektrische camper is dat deze fluisterstil en volledig emissievrij rijdt. Bovendien is een elektrische auto aanzienlijk voordeliger qua energiekosten. En kopers van deze camper kunnen ook nog eens in aanmerking komen voor de SEPP-subsidie.

Rijbereik tot 280 kilometer

Het eerste wat mensen die naar een elektrische auto kijken willen weten, is wat het rijbereik op een acculading is. Met het standaard 50 kWh accupakket bedraagt deze 280 kilometer, berekend volgens de recente WLTP-normering.

Het opladen kan op twee manieren: via een normale laadpaal, dan is de accu na een nacht weer volledig opgeladen. Onderweg kan men de accu ook bij zogenaamde DC-snelladers opladen. Dat is iets minder voordelig maar dan is de accu binnen een half uur weer voor 80 procent gevuld. Verder laden kan daarmee ook maar de laadsnelheid neemt boven die 80 procent wel vrij snel af. Die snellaadstations staan in Europa op geregelde afstanden langs de doorgaande wegen, en ook bij de in- en uitvalswegen van de grote steden. In noodgevallen kan de camper ook aan een normaal stopcontact worden opgeladen. Het laden duurt daarmee wel een stuk langer. Bovendien zijn niet alle elektrische installaties berekend op een dergelijke continu belasting.

Interieur

De tweepersoons camper heeft naar eigen zeggen een slim en doordacht interieur, dat is opgebouwd met duurzame materialen. Kopers kunnen het interieur van de camper geheel naar eigen wens samenstellen waarbij ze uit diverse kleuren hout en stof kunnen kiezen. Door de goede ruimtelijke indruk lijkt het naar verluidt alsof de camper een maatje groter lijkt dan hij is.

De camper is voorzien van het door Outbase zelf ontwikkelde slaapbanksysteem. Daarmee is de bank binnen een halve minuut omgebouwd naar bed, en andersom. De keuken is uitschuifbaar waardoor men zowel binnen als buiten kan koken. Er is keus uit een basic uitvoering en luxere uitvoeringen, die dankzij zonnepanelen geheel zelfvoorzienend zijn.

SEPP-subsidie

Zoals gezegd kan er voor deze elektrische camper subsidie worden aangevraagd. De SEPP-aankoopsubsidie is bedoeld voor personenwagens met een catalogusprijs tot € 45.000. De Citroen ë-Berlingo XL zit daar zo’n 5.000 euro onder en kan daar dus ook voor in aanmerking komen. Helaas is het door de overheid beschikbaar gestelde budget voor de aankoopsubsidie vrij beperkt. Het subsidiepotje voor dit jaar is al op. Vanaf 3 januari 2022 kan er weer subsidie worden aangevraagd, die voor volgend jaar is bepaald op € 3.350,-.

Like dit artikel
Tweet dit artikel