Cristall wordt Lunar

Lunar Landstar buscamper

De exclusieve Landstar zal ook in Duitsland gewoon onder de merknaam Lunar worden verkocht

ZOETERMEER – Het van oudsher Duitse merk Cristall leverde in Duitsland ooit campers en caravans die in de fabrieken van Chateau werden gebouwd. Na het faillissement van Chateau heeft het merk nog een poging gedaan om de productie van de campers zelf ter hand te nemen.

Dat lukt niet, waarna het merk van de markt verdween. Niet veel later kwam de merknaam in handen van Lunar. Daar dacht men dat de naam Cristall een prima springplank zou kunnen zijn om met Lunar de Duitse en ook de Europese markt te kunnen veroveren.

Dit is dus geen succes gebleken. Het “Cristall by Lunar” bleek volgens Country Manager Thorsten Lentz te veel verwarring te stichten bij potentiële kopers. Daarom heeft er de gelopen weken in alle stilte een ombouwoperatie plaatsgevonden. Voortaan zullen de campers van Lunar, net als de caravans, gewoon onder de eigen merknaam Lunar worden aangeboden. Daarmee lijkt er dus echt een einde te komen aan de merknaam Cristall. Wat betreft de producten zelf verandert er niets, het gaat puur alleen om een naamswijziging.

Thorsten Lentz deelde mee dat men alle voor- en nadelen uitgebreid heeft afgewogen. Hij is blij met de beslissing, en wordt daarin gesterkt door het feit dat men op de beurzen in Hannover en Hamburg merkte dat de merknaam Lunar het beter deed bij de consumenten dan Cristall.

Commercieel directeur David Worthington vertelde aan het Duitse Camper Journal dat er nu een eenduidige marketing- en verkoopstrategie voor Lunar kan worden opgezet. Daarmee kan ook in Duitsland worden geprofiteerd van de naamsbekendheid van Lunar. Hoewel de Engelse markt voor Lunar het belangrijkste is, wil men ook op het Europese vasteland een groter marktaandeel verwerven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel