Crosscamp Lite: flexibele kampeerbus voor avonturiers

Crosscamp Lite

Crosscamp Lite: flexibele kampeerbus voor avonturiers

Na de Crosscamp Flex met vast ingebouwd camperinterieur biedt het tot de Erwin Hymer Group behorende merk Crosscamp nu ook een versie met een eenvoudiger, modulair interieur aan.

Ook deze nieuwe Crosscamp Lite bouwt Hymer op basis van de Opel Zafira Life en de soortgelijke Toyota Proace Verso. Door het gewijzigde interieur is het voertuig beter geschikt voor dagelijks gebruik. De Crosscamp Lite biedt zo nodig zeven zitplaatsen.

Hiermee biedt Crosscamp een vrijetijdsvoertuig voor avontuurlijk ingestelde camperaars en kampeerders die de flexibiliteit nodig hebben. Met deze camper van 1,99 m hoog pas je in nagenoeg iedere parkeergarage, kun je je halve inboedel verhuizen en lekker een weekendje of weekje de natuur in.  De 4,95 meter lange Crosscamp Lite heeft een verwijderbare (maar heel eenvoudige) camperinrichting, die op vloerrails is gemonteerd. Hierdoor creëerde Crosscamp een flexibele bestelwagen die geschikt is voor vakantie, camperen, kamperen, dagelijks woon-werkverkeer met het gezin en het vervoeren van grote spullen.

De Crosscamp Life heeft niet het bekende, redelijk volumineuze keukenblok aan de bestuurderszijde.  Daardoor is er ruimte beschikbaar om de achterbank met twee zitplaatsen om te vormen tot een behoorlijk ruim tweepersoonsbed over de hele breedte. Boven in het hefdak biedt een tweede bed plaats aan nog eens twee personen op een matras van 120 x 200 cm.

Crosscamp heeft  verder een heel eenvoudig keukentje bij de achterklep. Eigenlijk is het woord ‘keukentje’ al overdreven, want het bestaat uit een uittrekbaar 1-pits kooktoestelletje. Net genoeg om een pannetje soep op te warmen, koffie te zetten of een eitje te bakken. Wil je meer ‘keuken’, dan moet je daar zelf voor zorgen. Een koelbox is er trouwens wel, die bevindt zich tussen de voorstoelen en heeft een inhoud van 13 liter.

Verder bevindt zich naast de tweede schuifdeur aan de bestuurderszijde nog een uitneembare opbergbox, die ook aan de achterzijde kan worden bevestigd of volledig uit het voertuig kan worden verwijderd. Ook heeft de Crosscampi Lite een huishoudaccu en LED-strips voor de binnenverlichting.

Optioneel zijn er meer zitplaatsen (tot maximaal zeven) verkrijgbaar. Op de optielijst staat ook een luifel en een ‘Starterbox’ die een die een klaptafel, stoelen en andere zaken bevat. Verder kun je het voertuig upgraden met extra’s zoals privacy blinds en een fietsendrager achterop. Hoewel hij als camper dus uitgesproken karig is uitgerust, is het basisvoertuig weer heel compleet. De Crosscamp Life heeft bijvoorbeeld automatische airco met twee zones en verwarmbare voorstoelen. Ook is hij voorzien van een keur aan assistentiesystemen.

Wie de Crosscamp camper beter wil bekijken, kan de ‘digitale beurs’ op de website van Crosscamp bezoeken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel