Dacia Jogger Camperiz: de goedkoopste camper op de markt?

Dacia Jogger Camperiz

Dacia Jogger Camperiz: de goedkoopste camper op de markt?

Dacia is al een tijdje bezig met een camperversie van de Jogger. Maar het zal nog even duren voordat deze camper officieel wordt gepresenteerd. Ondertussen presenteert het Spaanse bedrijf Camperiz een op de Dacia Jogger ontwikkelde camper.

Met name de prijs hiervan is zeer interessant. De Dacia Jogger is van nature al heel goedkoop maar de ombouw van het Spaanse bedrijf is nog zo betaalbaar dat de totaalprijs onder de 30.000 euro blijft.

Goedkoopste camper op de markt?

Om die prijs meteen maar te noemen: in Spanje is deze camper verkrijgbaar vanaf iets meer dan 23.000 euro. In Nederland bestaat er zoiets als de BPM, die voor een dergelijk voertuig al gauw 4.000 euro bedraagt. Inclusief de nodige bijkomende kosten en wat opties zou zo’n camper ongeveer 30.000 euro kosten. Een ongehoord scherpe prijs voor een nieuwe camper, al kunnen we hier uiteraard beter over een kampeerbusje spreken. De prijs is niettemin zeer interessant.

Wie een bijna-nieuwe camper ook goed genoeg vindt: Camperiz bouwt deze campers zo nodig ook op basis van een gebruikte Jogger. Nu is de Dacia Jogger natuurlijk nog maar heel kort op de markt zodat het prijsverschil met een nieuwe slechts gering zal zijn.

Dacia Jogger Camper

De door Camperiz omgebouwde Dacia Jogger Camper heeft vijf zitplaatsen, en daarnaast nog zijn normale bagageruimte. Hij is dus ook heel goed te gebruiken voor dagelijks vervoer. De Dacia Jogger, die het Spaanse bedrijf als basis gebruikt, heeft in de basisversie een ECO-G-motor van 100 pk en een automatische transmissie. Wie de ‘Essential’ uitrustingsvariant kiest (die alleen in Spanje verkrijgbaar is?), beschikt ook over een 8-inch infotainmentsysteem en dakrails.

Voor het ombouwen tot camper voegt Camperiz een verstelbare achterbedmodule met uitneembare matras en daaronder opbergruimte van 60 liter toe. Tot de standaarduitrusting behoren ook een 15 liter compressorkoelkast, een 100 Ah huishoudaccu, een draagbaar gasfornuisje, twee campingstoelen en een tafel. Ook zorgt Camperiz voor de nodige binnenverlichting, een 12-liter watertank en een buitendouche. Uiteraard is de auto te klein voor een daadwerkelijke badkamer met toilet en doucheruimte.

Optioneel kan de camper ook worden uitgevoerd met een omvormer, Webasto verwarming, boiler, voortent en dakdrager. Die toeters en bellen verhogen de prijs wel met ongeveer 5.000 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel