De winnaars van de verkiezing “Camping van het Jaar 2021” zijn bekend

Uitslag ANWB Camping van het Jaar 2021

De winnaars van de verkiezing “Camping van het Jaar 2021” zijn bekend

Normaal gesproken zou de ANWB de winnaars van de verkiezing “Camping van het Jaar” tijdens een feestelijk evenement op de Vakantiebeurs bekendmaken. De Vakantiebeurs is vanwege de coronapandemie echter uitgesteld tot april 2021.

Daarom vond de bekendmaking, zoals ook zoveel andere evenementen, online plaats. Vorige week woensdagavond werd op die manier bekendgemaakt welke acht campings in de prijzen bij deze verkiezing en zich een jaar lang “Camping van het jaar” mogen noemen.

Publieksverkiezing

Het winnen van deze felbegeerde titel is voor de genomineerde campings in deze moeilijke tijd een extra opsteker. De verkiezing begon in oktober, en eind november werden de genomineerde campings bekendgemaakt. Er werden veel stemmen uitgebracht, in totaal maar liefst 25.000. Vroeger werden de campings deels door een publieksjury en deels door een jury van professionals uit de kampeerbranche  beoordeeld. Tegenwoordig is de verkiezing “Camping van het Jaar” een echte publieksverkiezing waarbij de Nederlandse campinggasten het voor het zeggen hebben. Maar nu is het tijd voor de winnaars, waarbij de campings die zoals gebruikelijk in categorieën zijn ingedeeld. In ieder categorie is er een Nederlandse en een buitenlandse winnaar.

De beste kleine camping

  • In Nederland: Camping De Nesse, Limmen
  • In Italië: Camping44, Loro Piceno

De fijnste gezinscamping

  • In Nederland: Camping de Paal, Bergeijk
  • In Spanje: Camping Emporda, L’Estartit

De meest gewaardeerde huuraccommodatie

  • In Nederland: Vakantiepark Het Lierderholt, Beekbergen
  • In Duitsland: Camp Kyllburg, Kyllburg

De mooiste charmecamping

  • In Nederland: Camping De Helfterkamp, Vaassen
  • In Italië: Camping Ranocchio, Piano Porlezza

Beoordeling

De campings zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van die aspecten is het niet zo dat de camping met de meeste stemmen automatisch de winnaar is. Het is juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel. De categorie “de beste kleine camping” is nieuw. Hier vonden de kiezers vooral de ligging en de prijs-kwaliteitverhouding de belangrijkste aspecten. Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelde primair het aspect zwemmen heel belangrijk, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest gewaardeerde huuraccommodatie waren de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie belangrijk. En voor de mooiste charmecamping speelde logischerwijs de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze, gevolgd door de prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur.

Afbeelding: ANWB

Like dit artikel
Tweet dit artikel