Dertigjarig bestaan Volkswagen California wordt gevierd met jubileummodel

Volkswagen California 30 Years

Volkswagen viert het 30-jarig bestaan van de Volkswagen California

Dit jaar viert Volkswagen het 30-jarig bestaan van de Volkswagen California. Deze buscamper is zo populair, dat dit echt een icoon is geworden.

Uiteraard wordt het jubileum van de VW California aangegrepen om een jubileummodel te ontwikkelen, de Volkswagen California 30 Years.

Er worden slechts 999 exemplaren van dit jubileummodel gemaakt. Gezien de enorme verkoopaantallen van deze buscamper zullen deze naar verwachting in korte tijd zijn uitverkocht. Volkswagen heeft geprobeerd om de 30 Years-uitvoering zo te maken, dat deze de ideale combinatie vormt tussen een buscamper en een auto voor dagelijks gebruik.

Contrastkleur

Volkswagen California 30 Years Je herkent de California 30 Years aan de buitenzijde niet zo snel. Uiteraard heeft hij speciale graphics, maar die vallen niet zo erg op. Het grootste verschil zie je pas als het hefdak is opgeklapt. Dan zie je dat dit in een speciale contrastkleur is uitgevoerd. Naar keuze is het hefdak uitgevoerd in Reflexzilver Metallic of Indiumgrijs Metallic. Ook de kappen van de spiegels zijn in deze contrastkleur uitgevoerd. De B-stijlen zijn op hun beurt weer glanzend zwart gelakt. Fraai is het speciale Bright Wood meubeldecor van het interieur.

Uitrusting

Volkswagen California 30 Years De basisuitrusting van de California Coast, die de basis voor het jubileummodel vormt, is onder meer uitgebreid met glanzende lichtmetalen velgen met een diameter van 17 inch. Ook is het jubileummodel voorzien van het ‘Camper’ binnenverlichtingspakket. Achterin is een aansluiting voor een buitensouche gerealiseerd. Ook is de camper voorzien van standverwarming om het reizen in het voor- en najaar aangenamer te maken. Daarnaast is de California 30 Years optioneel ook verkrijgbaar met de ‘Drive Assist’ en ‘Tour’ pakketten.

Caravan Salon

Je kunt de VW California 30 Years bestellen met een 102 pk TDI motor voor de prijs van 57.322 euro exclusief BPM. Volgens Volkswagen is dat maar liefst zo’n 20% voordeliger dan een standaard uitvoering met overeenkomstige opties. De California 30 Years zal worden gepresenteerd op de Caravan Salon in Düsseldorf, die wordt gehouden van 25 augustus tot en met 2 september.

Like dit artikel
Tweet dit artikel