Nieuw laagbouwchassis voor Ford Transit

Ford Transit 2019 laagbouwchassis

Nieuw laagbouwchassis voor Ford Transit

Ford heeft het laagbouwchassis van de Transit doorontwikkeld. Het is een stuk lager en lichter. Daardoor biedt dit nieuwe chassis interessante mogelijkheden voor camperbouwers.

Door wat problemen in het recente verleden met betrekking tot enkele series dieselmotoren heeft Ford de afgelopen een stukje markt verloren in de camperbranche. Nu de ergste storm rond die problemen is geluwd en de markt in zijn geheel hard aantrekt, komt de ontwikkeling van een sterk verbeterd chassis natuurlijk op een goed moment.

Het is dan ook geen kleine verbetering, die Ford doorvoert. Het nieuwe laagbouwchassis voor de Transit is namelijk zo’n 10 centimeter lager dan de vorige versie. Ook wordt er tot zo’n 200 kilo aan gewicht bespaard. In combinatie met een lichtgewicht opbouw kan er dus een flinke gewichtsbesparing worden gerealiseerd.

Het nieuwe laagbouwchassis zal leverbaar zijn in drie lengtes: L2, L3 en L4. De L4 heeft standaard een breedspooras. Optioneel is dit ook mogelijk bij de L2 en L3. Het basisvoertuig is de Ford Transit 350 met voorwielaandrijving. Er zijn naar keuze twee versies. Beide hebben een Euro-6 Ecoblue-dieselmotor met een cilinderinhoud van 2 liter. Het vermogen is naar keuze 130 of 170 pk. Tegen meerprijs is er in plaats van de  standaard handgeschakelde 6-versnellingsbak ook een 6-traps automatische versnellingsbak leverbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel