Dethleffs introduceert de C’Joy 480 QLK, een compacte 7-persoons caravan

Dethleffs C'Joy 480 QLK caravan

Dethleffs C’Joy 480 QLK: compacte 7-persoons caravan

De Duitse camper- en caravanbouwer Dethleffs kreeg op de laatste Caravan Salon veel aandacht en waardering voor de moderne en superlichte Coco caravan. Bij de overige caravanseries bleven de veranderingen en vernieuwingen vrij bescheiden.

Dat blijkt nu een stilte voor de storm te zijn. Dethleffs toont volgende maand op de CMT namelijk drie nieuwe caravans, waarvan er twee toch echt opvallend te noemen zijn. Eén daarvan is de nieuwe Dethleffs C’Joy 480 QLK. Een vrij compacte caravan met een opbouwlengte van 480 cm en een breedte van 212 cm, die evengoed geschikt is voor 7 personen.

De oplossing met het dwars geplaatse bed vóór de zitgroep hebben we eerder gezien, namelijk bij de Adria Action 391PH en de Fendt Bianco Emotion 445 FH. Maar Dethleffs combineert deze variant met een stapelbed achterin. Daardoor krijg je ineens een heleboel slaapplaatsen. Optioneel is er nog een derde bed verkrijgbaar voor het stapelbed, zodat je dan over de eerder genoemde 7 slaapplaatsen beschikt. En dat bij een rijklaar gewicht van 972 kilo en een MTM van 1200 kilo. Hiermee kan een gezin dat graag rond toert, met een relatief kleine en lichte caravan op stap, en worden er dus ook minder hoge eisen aan de trekkende auto gesteld.

Dethleffs C'Joy 480 QLK caravanHet tweepersoons bed voorin de caravan zorgt voor een heleboel bergruimte. Bovendien fungeert het als armleuning voor de zitgroep. Ook onder de banken van de zitgroep is natuurlijk nog de nodige bergruimte. Verder is er ook nog de nodige bergruimte onder het onderste stapelbed, die a=relatief makkelijk te bereiken is door de opklapbare lattenbodem en de grote entreedeur.

De basisuitrusting van de C’Joy is wel vrij basic. De meeste mensen zullen er dan ook een Dynamik pakket en Touring pakket bij bestellen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel