Dethleffs investeert 50 miljoen in uitbreiding

Dethleffs Isny

Dethleffs investeert in grote uitbreiding

ISNY – De fabriek van Dethleffs in het Duitse Isny, vlak boven Friedrichshafen, behoort al tot de grootste productiefaciliteiten van campers en caravans in Europa. Maar dit is nog niet genoeg, Dethleffs gaat namelijk uitbreiden.

Het bedrijf, dat onderdeel van de Erwin Hymer Group is, gaat de komende 3 jaar zo’n 50 miljoen euro investeren in een uitbreiding en verbetering van de productiecapaciteit.

Het grootste deel van die investering wordt aangewend voor een nieuwe productiehal met een oppervlakte van 8000 m². Voor de bouw hiervan, alsmede voor de daarbij behorende infrastructuur, zal de oppervlakte van het fabrieksterrein met 36.000 m² worden vergroot tot 246.000 m².

De uitbreiding heeft ook tot doel om de efficiency van de productie, montage en logistiek te verbeteren. Daardoor moet de productiecapaciteit worden vergroot tot 16.000 voertuigen per jaar. Dat houdt in dat de capaciteit met ongeveer 50% wordt vergroot. Dat kon door een betere afstemming van de productieprocessen, waardoor de continuïteit, kwaliteit en betrouwbaarheid daarvan kan worden verhoogd. Er zullen door de uitbreiding bovendien ook ongeveer 150 nieuwe arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

De inbedrijfsname van de nieuwe productiefaciliteiten is gepland voor voorjaar 2018. De bedrijfsleiding van Dethleffs, bestaande uit Alexander Leopold en Günther Wank, zijn blij dat de Erwin Hymer Group zoveel vertrouwen in de toekomst van Dethleffs heeft en de marktpositie van Dethleffs nog verder wil versterken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel