DexKo en AL-KO nemen trekhaakproducent Brink over

DexKo en AL-KO nemen trekhaakproducent Brink over

DexKo en AL-KO nemen trekhaakproducent Brink over

DexKo Global Inc heeft een overeenkomst bereikt over de overname van de Europese trekhaakspecialist Brink International. Met de overname van het Nederlandse bedrijf breidt DexKo zijn programma uit op het gebied van sleep- en draagoplossingen.

Brink is in Nederland een van de bekendste producenten van trekhaken. Het bedrijf is gevestigd in Staphorst en bestaat al sinds 1903, zodat het al meer dan een jaar ervaring heeft.

Overname via AL-KO

De overname van Brink gaat via dochteronderneming AL-KO Vehicle Technology Group GmbH. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Overigens is de overname nog niet helemaal definitief, hij is afhankelijk van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden én de goedkeuring van de toezichthouders.

Het assortiment van Brink omvat vaste, afneembare, wegklapbare en ‘next-generation’ trekhaken. Wereldwijd zijn meer dan 25 miljoen voertuigen uitgerust met Brink-producten. Door de overname heeft DexKo  ‘beide kanten’ van de trekhaak-aanhanger verbinding in handen: de trekhalen van Brink en de dissel van AL-KO.

Perfecte match

Fred Bentley, CEO bij DexKo, benadrukte het belang van de overname: “We zijn ongelooflijk enthousiast over het toevoegen van Brink aan ons portfolio. Brink biedt een leidende marktpositie en voegt een premium merk toe aan de portefeuille van DexKo. Het bedrijf kenmerkt zich door een breed scala aan hoogwaardige, innovatieve producten en de superieure service die het aan klanten biedt.”

Harald Hiller, President en CEO bij AL-KO, vervolgt: “De strategische fit tussen Brink en DexKo kon niet beter zijn. Beide bedrijven bieden een zeer geavanceerd productportfolio dat van cruciaal belang is voor de veiligheid en de prestaties. Deze overname stelt ons in staat onze productportefeuille en operationele voetafdruk uit te breiden en geeft ons toegang tot nieuwe regio’s.”

Sven Arend, CEO van Brink, voegt hieraan toe: “Deze transactie biedt grote kansen voor beide bedrijven. We kijken ernaar uit om samen te werken met de teams van DexKo en AL-KO en om de activiteiten samen verder te ontwikkelen.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel