Dometic lanceert duurzame varianten van oppompbare Rarotonga familietenten

duurzame. oppompbare Rarotonga FFT familietenten

Dometic lanceert duurzame varianten van oppompbare Rarotonga familietenten

Dometic lanceert twee nieuwe familietenten gelanceerd die zijn gemaakt van duurzaam vervaardigde materialen. Het betreft ‘duurzame’ varianten van al langer bestaande oppompbare, lichtgewicht tenten uit de Rarotonga collectie.

Deze tenten worden van Weathershield Redux materiaal gemaakt. Dit Weathershield Redux tentdoek is van 100 procent gerecyclede plastic flessen vervaardigd en is ook Global Recycled Standard gecertificeerd. Ook voor het grondzeil maakt men gebruik van gerecyclede materialen.

Bijdragen aan een duurzamere wereld

Dometic richt zich met deze tenten op gezinnen die willen genieten van het buitenleven maar ook hun steentje aan het milieu willen bijdragen. Zoals Dometic zelf zegt: “Dometic draagt bij aan een duurzamere wereld door mensen in staat te stellen te genieten en de natuur te verkennen – lokaal en vaker. “Dat doen we door innovatieve, duurzame, koolstofarme producten aan te bieden, die inspireren tot een actief, comfortabel en verantwoord leven in de buitenlucht. Het nieuwe product is een van de manieren om zijn inzet voor circulariteit te tonen.”

Vooralsnog twee modellen

Vooralsnog zal Dometic twee oppompbare tenten in het Dometic Rarotonga FTT Redux opnemen. Dit zijn de Rarotonga FTT401 Redux en de Rarotonga FTT601 Redux, die een adviesprijs van respectievelijk € 1.600 en € 2.130 hebben. Zoals uit de typenummers te herleiden is, zijn dit 4-persoons en 6-persoons tenten. De FFT 410 is 6,05 m diep en 3,00 m breed, en 2,10 m hoog. De 6-persoons FFT 601 meet 6,85 x 4,40 x 2,10 m.

Beide tenten hebben een ruime leefruimte met een vaste luifel en een ontwerp dat zorgt voor veel hoofdruimte over de gehele breedte. Ze zijn voorzien van grote, veelzijdige gaasramen met rolgordijnen en rits voor een betere ventilatie, opbergruimtes aan de achterzijde, reflecterende Quickpitch-geleidingssystemen en de bekende Multi Point Inflation Air Frame-technologie. Dometic levert de tenten inclusief binnententen, grondzeilen van gerecycled Oxford-polyester, stormbanden, handpomp, haringen en praktische draagtassen. De Dometic Rarotonga FTT Redux tenten zijn nu zowel online als bij de erkende dealers verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel