Drievoudig succes voor Lunar en Cristall

Lunar / Cristall Camper Car

Camper Car, compacte buscamper op Nissan NV200 basis

PRESTON – Van Cristall, ooit een vrij klein maar gerespecteerd campermerk toen het nog onder de hoede van de failliet gegane Tirus Groep (o.a. Chateau en Home Car) viel, hebben we de laatste jaren niet veel meer vernomen.

Het merk is een aantal jaren geleden door het Engelse merk Lunar overgenomen en begin 2013 was het merk zowaar met een buscamper aanwezig op de CMT in Stuttgart.

Daar presenteerde het een originele, compacte buscamper op basis van een Nissan NV200/Evalia. Deze Camper Car, die in Engeland als Lunar en in Duitsland als Cristall wordt verkocht, biedt ondanks de zeer compacte afmetingen zit- en slaapruimte voor 4 personen. Bovendien is de camper ook probleemloos als gewone auto inzetbaar.

Lunar / Cristall Landstar RL

Landstar RL, luxe buscamper op basis van een Mercedes Sprinter

Inmiddels is er ook een grotere buscamper, de Landstar RL, aangekondigd, die zijn Europese première op de Caravan Salon in Düsseldorf zal beleven. Deze camper is gebouwd op basis van een Mercedes Sprinter en is volgens Lunar/Cristall een zeer fraaie en compleet uitgevoerde buscamper.

Die mening is de Engelse Caravan Club kennelijk ook toegedaan. Tijdens de jaarlijks terugkerende „Design and Drive“ verkiezing keken experts uit de branche naar de beste campers op basis van criteria als ontwerp, comfort, bouwwijze en rijeigenschappen. De jury loofde de Landstar RL met de woorden „lang, slank en stijlvol“, „aangenaam rijden, stil maar prima prestaties“ en gaven de camper goede cijfers voor het rijcomfort en de stabiliteit bij hogere snelheden. Ook de aandacht voor details en de prijs/kwaliteitverhouding werd geloofd. Ook over de Camper Car was de jury enthousiast. Niet alleen het uiterlijk en de afwerking vielen in de smaak, de rijeigenschappen en de wijze waarop de compacte camper zich door het verkeer kan begeven leidde tot veel enthousiasme.

Die jurybeoordelingen uitten zich ook in een aantal prijzen voor Lunar/Cristall. De Landstar RL won de felbegeerde titel „Motor Caravan of the Year“ en eindigde ook als beste in de „Van Conversion“ categorie, de kleinere Camper Car werd de winnaar in de nieuwe categorie „Micro Motor Caravans“.

Het is nog niet bekend of deze campers ook in Nederland verkrijgbaar zullen zijn. Meer informatie vind je op www.lunarcaravans.com en www.cristall.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel