Eriba Living ook naar Nederland

Eriba Living caravan

Eriba Living ook naar Nederland

De Eriba Living was de afgelopen jaren voorbehouden aan de Zuid-Europese landen. Daar gaat verandering in komen, nu Hymer heeft aangekondigd dat de Eriba Living ook in Duitsland – en waarschijnlijk ook in Nederland- zal worden verkocht.

De Living vult het programma van Eriba aan met acht familievriendelijke caravans in het instapsegment. Een welkome aanvulling dus, waarmee Eriba haar concurrentiepositie in dit segment ongetwijfeld zal versterken.

Van de acht indelingen van de Eriba Living hebben er maar liefst vier een kinderkamer met stapelbed. Ook zijn er twee geheel nieuwe indelingen met hefbed, die in totaal maar liefst zeven en negen slaapplaatsen bieden. Dit maakt de Eriba Living de ideale caravan voor jonge en grote gezinnen.

Qua techniek en design volgt de Living de lijn van de overige Eriba caravans. Dankzij de lichtgewicht bouwwijze hebben ze een hoog laadvermogen en kunnen ze door veel auto’s worden getrokken. Ze zijn standaard voorzien van een glasvezelversterkte kunststof dak, om hagelschade tegen te gaan. Ook de voor- en achterzijde zijn in dit materiaal uitgevoerd. Voor de veiligheid zijn ze uitgerust met een stabilisatorkoppeling, onafhankelijke wielophanging en rookmelder. Voorts beschikken de Eriba Living caravans over LED-achterlichtunits en grote serviceluiken. De bergruimte achter deze luiken is ook via de binnenzijde toegankelijk. Om dit gemakkelijker te maken, zijn de bedden voorzien van opklapbare lattenbodems.

Eriba Living caravan interieurIn het interieur vinden we een functioneel uitgevoerde keuken met ruime laden en bovenkastjes. De indelingen met kinderkamer zijn voorzien van een extra grote koelkast van 142 liter, met een geïntegreerd vriesvak van 15 liter. De bedden zijn niet alleen voorzien van een lattenbodem, maar ook van koudschuimmatrassen.

De grootste indeling is de Eriba Living 560. Deze is 2,50 meter breed en is voorzien van een hefbed. Het stapelbed kan eventueel voor drie personen worden uitgevoerd waardoor de caravan, als deze ook is voorzien van het optionele slaapdak, totaal negen slaapplaatsen biedt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel