Eura Mobil Contura eindelijk beschikbaar op Mercedes Sprinter-basis

Eura Mobil Contura op Mercedes Sprinter-basis

Eura Mobil Contura eindelijk beschikbaar op Mercedes Sprinter-basis

Eura Mobil, een van de grootste merken van de Franse Trigano Group, presenteert een nieuwe versie van de Contura halfintegraal camper, met een Mercedes Sprinter als basisvoertuig.

Dat was een behoorlijke uitdaging. Waar Mercedes de nieuwe Sprinter bijna letterlijk als basisvoertuig aan andere camperfabrikanten opdrong, kreeg Eura Mobil niet echt een kans.

Vorig jaar al wilde de firma uit Sprendlingen op de Caravan Salon verrassen met een halfintegraal camper met een ‘ster’ als basis, maar nu pas bereikten ze een overeenkomst met Mercedes. Dat wil zeggen dat de Contura, die voorheen alleen beschikbaar was met een Fiat Ducato basisvoertuig, in september eindelijk zijn debuut maakt met een Sprinter-basis.

Vier indelingen

Er zijn vier indelingen van de nieuwe Contura beschikbaar, waarvan de carrosserie een lengte heeft van 7,30 tot 7,90 meter. Deze hebben alle een MTM van meer dan 3,5 ton. Sterker nog, met de Mercedes-basis heeft de Contura volgens Eura Mobil een MTM van 4,5 ton. Dat levert wel meteen een riant laadvermogen tot wel 1200 kilogram op. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door het gebruik van een laagbouw chassis van Al-Ko van het originele chassis. Dit bespaart 200 kilogram aan gewicht en maakt het ook mogelijk om een dubbele bodem te realiseren. De dubbele vloer onder het stijlvolle plankenpatroon van het interieur is 19 centimeter hoog en biedt plaats aan veel bagage en uitrusting.

Interieur

Het interieur is afgewerkt in rustige kleuren. Aan de voorzijde is er een L-vormige of face-to-face zitgroep. Wie naar de cabine wil, klapt het tafelblad halverwege op of schuift het over de glijrails. Een bijzonderheid van de Contura is het grote panoramadak boven de zitgroep. In het midden van het voertuig bevindt zich de keuken met een 160-liter koelkast in slim-tower-formaat en een kookplaat en gootsteen. Daar tegenover de badkamer met aparte douche en toilet. Achterin bevindt zich de slaapkamer met ofwel twee eenpersoonsbedden in de lengterichting, ofwel een in de hoogte verstelbaar en vrijstaand queensbed, inclusief een garage achterin.

MB Sprinter

De Eura Mobil Contura op MB-Sprinter basis wordt aangedreven door een 2,2-liter viercilinder dieselmotor, die gebruik maakt van Adblue injectie om de stikstofuitstoot te beperken. Er is een 22 liter Adblue-tank aan boord, de dieseltank heeft een inhoud van 65 liter. De basismotor levert 143 pk (105 kW), de optionele krachtigere versie levert 177 pk (130 kW).

Like dit artikel
Tweet dit artikel