Fendt zet succesvolle strategie in modeljaar 2016 voort

Fendt caravans model 2016

Fendt bouwt in modeljaar 2016 voort op de vertrouwde weg

MERTINGEN – Fendt gaat, nadat het vorig modeljaar al grote stappen zette met betrekking tot de vernieuwing van de voorzijde van de caravans middels de hoogwaardige LFI-techniek, in modeljaar 2016 gewoon verder met het vernieuwen en verbeteren van de caravans.

Qua modellen op zich verandert er in modeljaar 2016 niet zo gek veel bij Fendt. Het Duitse topmerk is doorgaans vrij behoudend met betrekking tot veranderingen. Gezien het marktaandeel en de omzetontwikkeling van Fendt is dat natuurlijk ook een bewezen strategie.

Fendt biedt kopers in modeljaar 2016 de keus uit maar liefst 49 verschillende indelingen. De modellen onderscheiden zich niet direct van elkaar. Ze zijn allen duidelijk herkenbaar als een Fendt caravan maar hebben ieder toch hun eigen karakter, dat vooral in het interieur tot uiting komt.

Fendt caravans model 2016De Brillant blijft in modeljaar 2016 gewoon het vlaggenschip van de Fendt caravans. Daarna komt de Diamant. De 2016 modellen van de Diamant worden, net als de Brillant, uitgerust met een met GFK-gecoate bodem. De populaire Saphir en Opal krijgen komend modeljaar een volledig vernieuwd interieur.

Bij de Bianco krijgt de koper meer mogelijkheden, zo kan men in seizoen 2016 bij een aantal indelingen kiezen of men de standaard Bianco inrichting wenst of de Bianco Selection met het modernere two-tone interieur. De Tendenza blijft voor Fendt het meest vernieuwende model. Het aanbod van originele oplossingen en indelingen dat Fendt met de Tendenza biedt wordt door de klanten bijzonder goed ontvangen, Fendt zal dit succesnummer daarom handhaven en blijven gebruiken als platform voor nieuwe ideeën.

Bij alle 2016 modellen van Fendt zullen er nieuwe markeringslichten worden toegepast. Ook worden de profielen onder de deur vernieuwd en plaatst Fendt een nieuwe ABS-afdekking op de dorpel. Verder gaat Fendt op alle modellen de zelfstellende AAA remmen van AL-KO monteren. Ook worden de onderstellen en assen voor iedere serie verbeterd, wat positieve effecten heeft met betrekking tot de aslast en het laadvermogen. Er komt een nieuwe 12-ventilator voor de luchtcirculatie, een nieuwe 350W omvormer alsmede een andere nieuwe kook/spoelcombinatie met piëzo ontsteker. Verder krijgen de alle 465 SFB en 515 SG indelingen alsmede de Saphir 515 SKE een 150 liter Slim Tower koelkast.

De individuele wijzigingen per model zullen we later nog in aparte behandelen. Wie de nieuwe Fendt caravans van nabij wil bewonderen, kan dat op de Caravan Salon in Düsseldorf, die zaterdag 29 augustus begint.

Like dit artikel
Tweet dit artikel