Een festivaltent die het hoofd koel houdt

Ohnana Rayve festival tent

Ohnana Rayve, een festivaltent die het hoofd koel houdt

Veel festivalgangers houden er een iets ander slaapritme op na. Meestal gaat het feesten tot diep in de nacht door. Dat betekent dat er meestal ook behoorlijk wordt uitgeslapen.

Op een zomerse dag lig je dus in een tent die flink door de zonnewarmte wordt opgewarmd, wat allesbehalve prettig kan zijn.

Volgens Ohnana Tents, een Amsterdamse start-up, kan het in op een zonnige dag met een buitentemperatuur van 25 graden in een tent wel 40 graden worden. Dat maakt het slapen allesbehalve prettig. Het Amsterdamse bedrijf bedacht daar een speciale oplossing voor en lanceerde daar een Kickstarter project voor.

Dat werd een succes, zodat het nu tijd is voor een vernieuwde en verbeterde versie. De vernieuwde versie is de Ohnana Rayve tent. De buitentent van deze speciaal voor festivalgangers ontwikkelde tent is gemaakt van speciaal warmtereflecterend materiaal. De binnentent is weer van donker, lichtwerend materiaal gemaakt. Bovendien is de tent voorzien van extra veel ventilatieopeningen. Ook heeft de tent een ventilator, die voor een verkoelend briesje zorgt en daarnaast ook als lamp kan worden gebruikt.

Doordat het materiaal van de Ohana Rayve meer dan 90% van het zonlicht reflecteert blijft de temperatuur in de tent relatief laang. Volgens Ohnana is het in de tent tot wel 13 graden koeler dan in een doorsnee tent. Bovendien blijft het in de tent ook veel donkerder. Zo kun je in deze tent langer blijven slapen en zo dus beter uitgerust aan de nieuwe festivaldag beginnen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel