Fiat Ducato Expedition op Caravan Salon Düsseldorf

Fiat Ducato 4x4 Expedition camper

Fiat toont wat de Ducato buiten de gebaande wegen kan

DÜSSELDORF – Steeds meer camperaars zoeken hun bestemming wat verder weg, waar de wegen wat slechter zijn of waar amper fatsoenlijke wegen zijn. Maar ook dichterbij vinden we het op zijn tijd heel prettig als onze camper geschikt is voor een karrepad of een beetje drassige overnachtingsplaats.

Wat er allemaal mogelijk is op dat gebied, zonder dat we van een extreem expeditievoertuig spreken, laat Fiat zien op de Caravan Salon. Daar staat een concept van een Fiat Ducato 4×4 Expedition waarin uitgebreid wordt getoond wat de mogelijkheden van zo’n stoere camper zijn en wat je er allemaal aan boord kunt vinden.

Fiat Professional wil zo laten zien dat ook de Ducato prima geschikt is voor dit doel. De Ducato heeft al een marktaandeel van zo’n 25% onder de buscampers maar Fiat wil dit marktaandeel uiteraard graag vergroten.

De tentoongestelde Ducato 4×4 beschikt niet alleen over vierwielaandrijving maar heeft ook een lange wielbasis voor de nodige ruimte. Het verhoogde dak zorgt daarbij voor voldoende stahoogte. De viercilinder dieselmotor levert 150 pk en levert zijn vermogen permanent aan de vier wielen middels een centraal differentieel met viscosekoppeling, dat door de Franse specialist Dangel wordt geleverd. Verder is de achteras voorzien van een sperdifferentieel, is de bodemvrijheid verhoogd, is ook de spoorbreedte vergroot en staat de camper op grote 275/45 R 16 terreinbanden zodat de wagen in het terrein zijn mannetje staat.

De carrosserie is in twee tinten grijs metallic gespoten en door de Italiaanse offroad expert Olmedo voorzien van allerlei attributen die nodig zijn voor het rijden buiten de gebaande wegen, of die het rijden daar kunnen veraangenamen. Een metalen plaat beschermt de onderzijde van de motor en een lier zorgt ervoor dat de camper, mocht deze ergens gestrand zijn, toch nog verder kan. De stabiele dakdrager zijn eventueel ook geschikt om als uitkijkplatform te dienen. Om ook te laten zien wat er qua luxe en comfort mogelijk is, heeft het Italiaanse Tecnoform, dat ook luxe jachten inricht, gezorgd voor een exclusieve lounge inrichting met 2 uittrekbare beeldschermen en een uitgekiend geluidssysteem.

Like dit artikel
Tweet dit artikel