Fiets- en Wandelbeurs 2019 op 1, 2 en 3 maart

Fiets- en Wandelbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs 2019 op 1,2 en 3 maart

Begin maart vindt de Fiets- en Wandelbeurs 2019 plaats. Net zoals de voorgaande jaren wordt de beurs gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. De Fiets- en Wandelbeurs duurt in totaal drie dagen.

Ook de afgelopen jaren vond de Fiets- en Wandelbeurs plaats in het begin van de maand maart. Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart 2019 kan iedere fiets- en wandelliefhebber terecht in de Jaarbeurs in Utrecht om zich te laten informeren en inspireren op het gebied van actieve fiets- en wandelvakanties.

Een van de grootste beurzen

De beurs is voor fiets- en wandelliefhebbers ook de perfecte gelegenheid om andere liefhebbers te ontmoeten. De Fiets- en Wandelbeurs is één van de grootste beurzen van Europa op dit gebied. In totaal staan er meer dan 100 reisorganisaties, worden er 120 lezingen & workshops gegeven en is er nog veel meer te doen. Zo kunnen er bijvoorbeeld fietsen worden getest en worden er demonstraties gegeven.

Reisorganisaties

Als je inspiratie wilt op doen voor je volgende actieve vakantie, dan ben je op de Fiets en Wandelbeurs 2019 aan het juiste adres. Maar liefst 100 reisorganisaties uit verschillende landen staan hier. Denk hierbij aan landen zoals Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Slovenië en Tsjechië. Ook reisorganisaties uit minder bekende vakantielanden zoals Kirgizstan en Nepal zijn op de beurs te vinden.

Leren van ervaren wandelaars en fietsers

De Fiets- en Wandelbeurs is ook bij uitstek geschikt om kennis op te doen en te leren van meer ervaren wandelaars en fietsers. Om dit doel te bereiken zijn er speciale informatiemarkten. Neem bijvoorbeeld de ‘Wandelaars voor wandelaars’ informatiemarkt. Hier zitten 40 ervaren wandelaars klaar om iedereen die vragen heeft advies te geven. Daarnaast zijn er ook informatiemarkten voor fietsers, kampeerders, pelgrims en gps-gebruikers.

Fietsen uitproberen

Midden in Hal 2 zijn er talloze fietsen uit te proberen op het testparcours. Uiteenlopende soorten fietsen, van tandems tot ligfietsen, zijn hier te testen. Om dit te doen moet je wel online een formulier invullen of ter plekke een voucher bemachtigen. Overigens zijn er ook speciaal parcours aangelegd voor kinderen en mountainbikers.

Diverse wedstrijden

Op de beurs kan er ook worden meegedaan aan diverse wedstrijden. De grootste van deze wedstrijden is de fotowedstrijd. Het thema van deze competitie is “het ultieme vakantiegevoel”. De winnaar wint een 6-daagse fietsvakantie in Portugal, beschikbaar gesteld door Quinta no Pinhal.

Mountain Xperience

Één van de thema’s dit jaar is Mountain Xperience. In een speciaal hiervoor ontworpen paviljoen staat alles in teken van wandelen en fietsen in de bergen. In het Mountain Xperience paviljoen worden een aantal lezingen gegeven en presenteren meerdere uitdoormerken hun nieuwste producten en collecties.

Kaartjes, plattegrond en overige informatie

Voor de kaartjes, wedstrijden, plattegrond en overige informatie over de beurs verwijzen we je naar www.fietswandelbeurs.nl.

Foto’s: ©Fotoboom.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel