Oost-Nederland dit jaar partnerregio op Reise + Camping Essen

Reise + Camping Essen

Oost-Nederland dit jaar partnerregio op Reise + Camping Essen

De beurs Reise + Camping wordt jaarlijks georganiseerd in het Duitse Essen. Dit jaar wordt deze populaire vakantie- en kampeerbeurs gehouden van 20 tot en met 24 februari. Deze beurs biedt een leuke combinatie van algemene reisinformatie en kamperen waardoor dit een leuk alternatief is voor de CMT in Stuttgart. Die beurs is voor de meeste Nederlanders namelijk wat te ver weg.

Een bezoekje aan de Reise + Camping, de grootste vakantiebeurs van NordRhein-Westfalen, is voor de meeste Nederlanders immers een stuk dichterbij. En ook op deze beurs kun je nagenoeg alle kampeernieuwtjes voor komend voorjaar zien en een heleboel informatie over leuke vakantiebestemmingen vinden.

Oost-Nederland

Bourtange

Bourtange

Een leuk gegeven is dat dit jaar Oost-Nederland de partnerregio van deze editie van Reise + Camping is. Zo kunnen wij ons ook op deze Duitse beurs een beetje ‘thuis voelen. Het oosten van Nederland biedt toeristen een leuke afwisseling van middeleeuwse stadjes met interessante musea en een prima winkelcultuur en prachtige natuurgebieden. Daarmee is het oosten van Nederland een in het buitenland nog bijna onontdekt en veelzijdig pareltje dat zich nu voor het eerst uitgebreid mag presenteren op Reise + Camping. Het gedeelte van oost-Nederland dat zich op Reise + Camping presenteert, bestaat niet alleen uit de Achterhoek en Twente. Het gaat echt om het hele oostelijke gedeelte van ons land. Het begint in Groningen, met de prachtige weidse kustgebieden aan de Waddenzee tot aan het afwisselende Zuid-Limburgse heuvellandschap. Hiermee biedt Nederland eigenlijk best wel spectaculaire contrasten waarmee het aantrekkelijk is voor zowel cultuurliefhebbers, shoppende toeristen als natuurliefhebbers.

Hanzesteden langs de mooiste rivier van Nederland

Oost-Nederland (Zutphen) dit jaar partnerregio op Reise + Camping Essen

Hanzestad Zutphen

Een deel van de Nederlandse presentatie betreft de Hanzesteden. Niet geheel onlogisch, want die zijn er ook in Duitsland. De meeste Nederlandse Hanzesteden liggen langs de IJssel, volgens velen de mooiste rivier van Nederland. Langs deze kronkelende rivier liggen de middeleeuwse steden als Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg. Ook Elburg en Harderwijk zijn Hanzesteden. Deze voormalige handelssteden bieden een breed scala aan toeristische attracties: van geschiedenis en cultuur tot natuurschoon en kunst. De sporen van de glorieuze geschiedenis van de middeleeuwse Hanzesteden zijn nog steeds goed te zien waardoor deze steden bijzonder aantrekkelijk zijn voor toeristen. Elk van de zeven steden langs de IJssel heeft zijn eigen charme om te ontdekken.

Verken maar liefst zeven nationale parken

Hoge Veluwe

Hoge Veluwe

Naast de vele prachtige natuurgebieden zijn er in het oosten van ons land ook een groot aantal nationale parken die samen bijna alle facetten van het Nederlandse landschap laten zien. Elk nationaal park heeft zijn eigen persoonlijkheid: in het noorden ligt het Dwingelderveld, ideaal voor urenlang wandelen en fietsen door de heide, het Drents-Friese Wold met zijn uitgestrekte bossen en zandverstuivingen en het Nationaal Park Drentsche Aa met zijn beekdalen en traditionele dorpjes met veel kronkelende paden, onverharde wegen en wandelpaden. Iets meer naar het zuiden is de Veluwezoom een populair paradijs voor wandelaars en fietsers. Op de Hoge Veluwe vormen cultuur en natuur een bijna perfecte combinatie. Midden in het nationale park ligt het Kröller-Müller museum, waar de op een na grootste collectie schilderijen van Van Gogh ter wereld is ondergebracht. Ook de naburige stad Apeldoorn heeft veel te bieden, met Paleis Het Loo en de kroondomeinen. Daartussen liggen de Sallandse Heuvelrug met een vaak panoramisch uitzicht terwijl de Weerribben en Wieden weer het best per boot ontdekt kunnen worden.

Foto 1: © Rainer Schimm – Reise + Camping

Like dit artikel
Tweet dit artikel