Ford biedt WiFi-connectiviteit voor de Nugget Custom

Ford biedt WiFi-connectiviteit voor de Nugget Custom

Ford biedt WiFi-connectiviteit voor de Nugget Custom

Vorig jaar werden er in Europa zo’n 125.000 campers verkocht. Daarvan waren ongeveer 13% compacte buscampers. Die hebben dus een flink aandeel, en dat groeit bovendien. Er wordt zelfs verwacht dat de groei van buscampers tot ver in het volgende decennium aan zal houden.

Zowel de bouwers van buscampers als van de basisvoertuigen spelen hier slim op in en spannen zich tot het uiterste in om hun klanten tevreden te stellen. Zo zorgt Ford bijvoorbeeld voor de nodige connectiviteit, iets wat de moderne ‘digitale nomaden’ ongetwijfeld op prijs zullen stellen.

Het reizen per camper betekent tegenwoordig niet alleen meer van plaats naar plaats kennen, de omgeving verkennen en ’s avonds een boekje bij kaarslicht lezen. Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder internet. De mensen willen online informatie op kunnen zoeken, video’s streamen, sociale media gebruiken, online televisie kijken of onze favoriete muziek luisteren. Daarom heeft Ford de Transit Custom Nugget voorzien van een ingebouwde FordPass-modem waarmee een WiFi-accesspoint met snelle internetverbinding voor maximaal tien apparaten kan worden opgezet. Het bereik is ongeveer 15 meter.

Vanlife steeds populairder

VanlifeDe term ‘vanlife’ komt steeds vaker voor. In Nederland staat het nog een beetje in de kinderschoenen maar in veel andere landen zijn er steeds meer jonge mensen die er met de buscamper op uit trekken en tijdens het reizen en rondtrekken ook her en der werken. Ook zijn er steeds meer jongeren die geld verdienen met het reizen op zich. Men verwacht dat dit nog wel even aan zal houden. Om een indruk te geven hoe veel omvattend die term is: de hashtag #vanlife wordt op Instagram in maar liefst zes miljoen posts gebruikt. Maar de buscamper is natuurlijk ook heel populair onder de overige leeftijdsgroepen.

FordPass-modem

De FordPass-modem zal worden geïntroduceerd als onderdeel van een upgradepakket voor de huidige Ford Transit Custom Nugget. “Of het nu op vakantie is of als onderdeel van een steeds mobielere levensstijl, de WiFi-functies van de Ford Transit Custom Nugget zorgen ervoor dat klanten onderweg kunnen genieten van online entertainment of op afstand kunnen werken wanneer dat nodig is,” aldus Hans Schep, General Manager Commercial Vehicles van Ford Europe.

Groot succes

In Duitsland is de Ford Transit Custom Nugget al een groot verkoopsucces. Dit model is heel recent ook op andere Europese markten gelanceerd. In de Custom Nugget is er sprake van een duidelijke scheiding tussen de ruime zitgroep voorin en de L-vormige keuken/functionele ruimte aan de achterzijde. De Nugget Plus variant met lange wielbasis heeft ook badkamer met toilet en wastafel.

Like dit artikel
Tweet dit artikel