Ford presenteert in Düsseldorf nieuwe Big Nugget buscamper

Ford Transit / Big Nugget buscamper

Ford presenteert Big Nugget in Düsseldorf

Eind deze maand zal Ford op de Caravan Salon in Düsseldorf de nieuwe, grotere Big Nugget presenteren.

Deze nieuwe toevoeging aan het Ford-camperprogramma zal worden gebouwd door Westfalia Mobil, een bedrijf dat op dit gebied haar sporen ruimschoots heeft verdiend.

Populaire maat

Met de Big Nugget richt Ford zich op de populaire lengte van 6 meter, een maat waarin een groot deel van de buscampers worden gebouwd. Het model dat we op de komende editie van de Caravan Salon kunnen bekijken, is nog een prototype. De definitieve versie zal waarschijnlijk in 2020 op de markt komen. De Ford Big Nugget wordt gebouwd op de Ford Transit met voorwielaandrijving en een wielbasis van 3,75 meter. Met een lengte van 6 meter en een verhoogd dak is het de grootste camper uit het Nugget-programma. De normale Ford Nugget is (zowel met verhoogd dak als hefdak) net geen 5 meter lang en de Ford Nugget Plus is amper 40 centimeter langer.

Conventionele indeling

Ford Big Nugget buscamperWaar de bestaande Nuggets zich van de meeste buscampers onderscheiden door de eindkeuken, heeft de Big Nugget een meer conventionele indeling. Dat wil zeggen dat de voorstoelen draaibaar zijn en samen met een kleine tafel en een bankje aan de linkerzijde de zitgroep vormen. Vlak daarachter bevindt zich de was/toiletruimte. Aan de rechterzijde, net achter de schuifdeur, bevindt zich het keukenblok. Iedereen die een beetje bekend is met dit formaat buscampers bekend is, zal meteen begrijpen dat er achterin dan een dwars geplaatst tweepersoonsbed is. Dat klopt inderdaad. Ford geeft op dat er een bed van 200 x 130 cm zit. Alleen is de Ford Transit daar eigenlijk net niet breed genoeg voor. Hoe Ford en Westfalia dat precies op gaan lossen kunnen we op de Caravan Salon zien.

Like dit artikel
Tweet dit artikel