Nieuwe Goldschmitt comfortluchtvering voor campers op VW-basis

Goldschmitt comfortluchtvering voor campers op VW-basis

Goldschmitt comfortluchtvering voor campers op VW-basis

Goldschmitt biedt vanaf dit voorjaar ook een volledige luchtvering voor de achteras van de VW T5 en VW T6.

De Duitse specialist in onderstellen en wielophangingen had al versies met een dubbele balg. Er komt nu ook een variant met een veel grotere, conische balg. Deze biedt beduidend meer rijcomfort op de achteras.

Net als de systemen met dubbele balg, kan de nieuwe comfort-luchtvering ook worden gecombineerd met luchtvering op de vooras. Dit houdt in dat er in de toekomst een vierkanaals variant voor de voor- en achteras komt, naast het bestaande tweekanaals systeem voor uitsluitend de achteras. De nieuwe luchtvering is in de eerste plaats ontworpen om het comfort te verhogen. Daarom bedraagt de maximaal toegestane achterasbelasting 1.625 kg. Wie een grotere asbelasting wil, kan uitwijken naar een volledige luchtvering met dubbele balg. Deze kan worden gebruikt voor ladingen tot 3,3 of 3,5 ton.

AirDriveControl

Alle volledige luchtveringen van Goldschmitt zijn uitgerust met het innovatieve AirDriveControl luchtveringssysteem. Daarmee kunnen verschillende functies en rijposities worden opgeroepen. De asbelastingen van het voertuig kunnen met een druk op de knop worden bepaald en ook op het aanraakscherm worden weergegeven.

Volledig automatisch nivelleren

De vierkanaals versie bevat een automatische nivelleringsfunctie waarmee je de camper volledig automatisch kunt nivelleren. De luchtveringen voor de achteras zijn leverbaar vanaf 3.129 euro, het complete chassis op de voor- en achteras vanaf 5.939 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel