Het kampeerseizoen 2024 begint met de Open Camping Dag

Open Camping Dag 2024

Het kampeerseizoen 2024 begint weer met de Open Camping Dag

Zaterdag 6 april 2024 staat weer in het teken van de Open Camping Dag, de landelijke start van het kampeerseizoen in Nederland. Meer dan 200 campings in het hele land openen hun deuren en nodigen kampeerders en kampeerliefhebbers uit om gratis een kijkje te komen nemen en deel te nemen aan diverse leuke activiteiten.

Ben je benieuwd naar het kamperen, een doorgewinterde kampeerder, of zoek je inspiratie voor jouw volgende kampeeravontuur? Wil je alvast kijken of die ene camping echt de ideale bestemming is voor jouw komende kampeervakantie? Dan is de Open Camping Dag het perfect uitje voor jou!

Wat is de Open Camping Dag?

De Open Camping Dag is een jaarlijks terugkerend evenement dat tot doel heeft om het kamperen in Nederland te promoten. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de wereld van kamperen, verschillende campings te ontdekken en inspiratie op te doen voor een geweldige kampeervakantie. Je kunt op deze dag gratis de sfeer proeven op één of meerdere campings en ondertussen leuke en leerzame activiteiten bijwonen.

Een voorproefje van de activiteiten

Op de deelnemende campings worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan workshops over kampeertechnieken, demonstraties van de nieuwste kampeermiddelen, of gezellige kinderactiviteiten. Je kunt verschillende soorten kampeermiddelen bekijken en uittesten, van tenten en caravans tot vouwwagens en campers. Hier en daar wordt zelfs een heuse kampeerbeurs gehouden. Hierdoor is de Open Camping Dag dus dé gelegenheid om je te laten informeren en inspireren voordat je jouw volgende kampeeravontuur boekt.

Tips voor kampeerders

De Open Camping Dag is een uitstekend moment, zowel voor de startende als de ervaren kampeerder, om handige tips en adviezen te verzamelen. Campingeigenaren en kampeerexperts geven je graag informatie over het kiezen van de juiste camping, het samenstellen van de ideale kampeeruitrusting, en het optimaal inpakken en voorbereiden van je kampeervakantie. Daarnaast krijg je nuttige tips over veiligheidsvoorschriften en handige weetjes voor een zorgeloze kampeerervaring.

Het perfecte uitje

De Open Camping Dag is het perfecte uitje voor iedereen die van kamperen houdt of er meer over wil weten. Het is een gezellige en laagdrempelige manier om een kickstart te geven aan het kampeerseizoen. Met meer dan 200 deelnemende campings in heel Nederland en een scala aan activiteiten is er voor ieder wat wils. Omdat er de laatste maanden bijzonder veel regen is gevallen, zijn de mogelijkheden hier en daar wel wat minder. Sommige terreinen hebben nog steeds last van wateroverlast. Maar zet 6 april 2024 evengoed in je agenda en kijk vooraf in het overzicht op de website van Open Camping Dag welke camping(s) jij kunt en wilt bekijken

Like dit artikel
Tweet dit artikel