Hobby Caravans modellen 2016

Hobby modellen 2016

Hobby presenteert de noviteiten van modeljaar 2016

FLENSBURG – Hobby, nog steeds het meest verkochte caravanmerk in Europa, presenteerde onlangs haar nieuwe programma aan de dealers en de pers. Dit betreft dan uiteraard de 2016 modellen van Hobby.

Komend seizoen zal het leveringsprogramma van Hobby uit maar liefst 7 series bestaan. Nieuwkomer is de Hobby De Luxe Edition, die de caravanners de keus uit 5 verschillende indelingen biedt.

Hobby De Luxe Edition

Hiermee zet Hobby de trend van de afgelopen jaren min of meer voort. Ook toen werden er steeds nieuwe series geïntroduceerd die niet meteen uit een groot aantal indelingen bestond maar een select aantal indelingen bevatte, die steeds nauwgezet waren afgestemd op de beoogde kopersgroep. We zullen de komende dagen een uitgebreid artikel over de nieuwe Hobby De Luxe Edition plaatsen.

Overige caravanseries blijven gehandhaafd

Verder handhaaft Hobby de succesvolle series De Luxe, Excellent en Prestige alsmede het topmodel Premium. Ook de Landhaus serie is gewoon opgenomen in het assortiment van modeljaar 2016. Totaal bestaat het leveringsprogramma van Hobby in modeljaar 2016 uit meer dan 50 verschillende caravans. Behalve de uitbreiding met de De Luxe Edition bevat het 2016 programma verder weinig opzienbarende vernieuwingen. Hobby zet duidelijk in op “never change a winning team”. Nieuw voor modeljaar 2016 zijn wel de nieuwe Super Slimtower koelkast, een nieuwe kook/spoelcombinatie en een TFT display, welke komend bouwjaar in een groot deel van modellen zullen worden toegepast.

Verbeteringen

Ook zijn er enkele verbeteringen. Zo krijgen alle Hobby caravans nieuwe ramen, die niet uit het gebruikelijke geëxtrudeerde acrylaat maar uit gegoten acrylaat zijn vervaardigd. Bovendien is de materiaaldikte verhoogd tot 3 mm. De ramen zijn daardoor steviger en duurzamer, bovendien zijn ze veel beter bestand tegen de hoge mechanische spanningen die kunnen optreden als het materiaal bij hoge temperaturen, bij voorbeeld in de felle zon, enigszins vervormt. Het dikkere materiaal is bovendien ook iets meer geluiddempend.

Nieuw voorraam

Hobby heeft voor de caravans van modeljaar 2016 ook een nieuw voorraam ontworpen. Dit nieuwe raam wordt alleen toegepast in de modellen die geen zitgroep voorin hebben. Het nieuwe raam ziet er niet alleen heel gelikt uit, Hobby combineert het ook fraai met een aantal opbergvakken en een 230 V contactdoos. Ook zijn het rolgordijn en het rolhor er harmonisch in geïntegreerd.

Voorts zien we een groot aantal verbeteringen op detailniveau, zoals verchroomde rangeergrepen en nieuwe greepjes en slotjes op de kastdeurtjes.

Like dit artikel
Tweet dit artikel