Hymer ML-T 580 met Iglhaut vierwielaandrijving

Iglhaut Hymer ML-T 580 4x4 camper

Hymer ML-T 580 met Iglhaut vierwielaandrijving

Wat Mercedes pas in de loop van volgend jaar kan leveren, is het Hymer Centrum Sulzemoos in samenwerking met Iglhaut-Allrad wel gelukt: de nieuwe Mercedes Sprinter met Hymer opbouw en vierwielaandrijving.

Het betreft hier de Hymer ML-T 580, die zijn première op de IAA-bedrijfsvoertuigenbeurs in Hannover beleeft. Deze beurs loopt nog tot en met aanstaande donderdag.

Wie ook zo’n camper wil hebben, zal hiervoor naar Duitsland moeten gaan. Het Hymer Centrum Sulzemoos is het aanspreekpunt, dit bedrijf bezit de exclusieve rechten om Hymer campers met een Iglhaut wierwielaandrijving te verkopen. Iglhaut-Allrad zorgt voor de levering en montage van de benodigde onderdelen. De prijs daarvoor begint bij zo’n 30.000 euro. Daarbij komt uiteraard nog de prijs van de complete camper. In principe is het voor Iglhaut mogelijk om alle Hymer-campers met achterwielaandrijving, dus ook de HymerCar Grand Canyon S, te voorzien van vierwielaandrijving.

De vierwielaandrijving van Iglhaut is permanent. De krachtsverhouding tussen voor- en achteras is 50:50. Ook worden ze voorzien van een lagere overbrenging (i = 2,5). De voertuigen kunnen optioneel worden voorzien van een sperdifferentieel op alle drie de assen.

Wie de Hymer ML-T 580 met vierwielaandrijving wil zien, kan hem behalve op de IAA Hannover ook zien in Sulzemoos van 12 tot en met 21 oktober. Daar worden de laatste ontwikkelingen op dit gebied getoond op de herfstshow van de zogenaamde Freistaat Sulzemoos Caravaning & More. Met een tentoonstellingsoppervlakte van 110.000 m² is dit het grootste handscentrum voor caravans en campers van Europa. Dit centrum, in de omgeving van München waar in oktober ook de bekende bierfeesten worden, is sowieso een tripje waard. Er zijn op het terrein ook diverse overnachtingsplaatsen voor campers, voor wie er wil overnachten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel