Hymer neemt Canadese Roadtrek over

Hymer Roadtrek

Hymer doet belangrijke overname in Noord-Amerika

BAD WALDSEE – De Erwin Hymer Group, Europa’s grootste producent van recreatievoertuigen, maakt bekend dat het 100% van de aandelen van het Canadese Roadtrek Motorhomes alsmede de Amerikaanse dochter Roadtrek Motorhomes USA Inc. heeft verworven.

Daarmee doet de Erwin Hymer Group haar intrede op de Canadese en Amerikaanse markt.

Een speciaal voor dit doel opgerichte firma, genaamd Erwin Hymer Group North America Inc., zal de aandelen in Roadtrek verwerven. De transactie wordt vandaag, op 24 februari 2016, afgerond. Het nieuwe bedrijf zal bestaan uit een samensmelting van Roadtrek Motorhomes, Inc. en de Erwin Hymer Group North America Inc. en worden geleid door Jim Hammill, de huidige CEO van Roadtrek Motorhomes Inc..

Roadtrek is niet zomaar een bedrijf. Het is namelijk al zo’n 25 jaar marktleider op het gebied van compacte vrijetijdsvoertuigen. De Canadese producent is gevestigd in Kitchener, Ontario, waar het over 2 locaties beschikt. Het personeelsbestand is sinds de 70’er jaren gegroeid tot ongeveer 300 mensen. Met 1000 verkochte voertuigen heeft Roadtrek in Noord-Amerika een marktaandeel van ongeveer 30% bij de buscampers en is daarmee marktleider.

Like dit artikel
Tweet dit artikel