Hyundai H350 buscamper van Camperliebe

Camperliebe Hyundai H350 buscamper

Hyundai H350 buscamper van Camperliebe

De vijf oprichters van de Duitse camperbouwer Camperliebe zijn er unaniem van overtuigd dat de Hyundai H350 de perfecte basis is voor een nieuwe, eigentijdse buscamper. Een camper, die ze zelf ook zouden kopen.

Ze waarderen vooral het innerlijk van de Hyundai. Hij biedt volgens hen een mooie cockpit, een 170 pk Euro 6 dieselmotor en een complete basisuitrusting voor een aantrekkelijke prijs.

Het is dan ook geen wonder dat het merk dat de eerste buscamper op basis van de Hyundai H350 dan ook Camperliebe (liefde voor campers) heet. De oprichters van Camperliebe zijn Borris Häring, Andreas Altkrüger, Martin Riedelsdorf, Karsten Look en Oliver Bombach. Twee online marketeers, twee vrachtwagen- en ombouwspecialisten alsmede een salesexpert, die samen verantwoordelijk zijn voor het ombouwen van de Hyundai naar een compacte buscamper. Een bonte mix, die in de toekomst nog veel meer plannen heeft.

Camperliebe Hyundai H350 buscamperDe Hyundai buscamper van Camperliebe is volledig compleet uitgerust en heeft vier volwaardige slaapplaatsen. Camperliebe geeft vijf jaar garantie op hun product. De 6,20 meter lange Hyundai H350 heeft achterwielaandrijving en een MTM van 3500 kilo. Qua uiterlijk doet de bus denken aan een Mercedes Sprinter. Na de ombouw tot camper blijft er volgens Camperliebe nog een laadvermogen van 485 kilo over. De camper heeft onder meer een achteruitrijcamera met scherm in de binnenspiegel, Cruise Control, een navigatiesysteem met 8 inch touchscreen, boordcomputer met Bluetooth, een hands-free kit, airbags voor bestuurder en bijrijder, ABS en ESP, rijstrookassistent, centrale vergrendeling, Climate Control en een gekoeld handschoenenkastje.

De meubels zijn afgewerkt met een stootvast HPL-fineer. De grijsachtige houttinten passen mooi bij de mat-witte kastdeuren en zilverkleurige kastgreepjes. De binnenwanden zijn afgewerkt met Alcantara, dat de sfeer in grote mate verhoogt. De indeling is klassiek, met draaibare voorstelen met daarachter de zitgroep. Achterin een in de lengte geplaatst tweepersoons bed en de natte cel. De WC kan in de wand worden weggeschoven. Halverwege de camper, aan de rechterzijde, bevindt zich de keuken. In het hefdak bevinden zich nog twee slaapplaatsen.

Voor de verwarming wordt een Truma Combi 4 Plus gebruikt, de compressorkoelkast van Isotherm heeft een inhoud van 130 Liter. De watertank en afvalwatertank zijn ieder 100 liter. De keuken heeft een tweepits gascomfoor welke worden gevoed door twee gasflessen van elf liter elk. De binnenverlichting bestaat deels uit led-lichtlijsten, welke weer gevoed worden door de 95 Ah AGM huishoudaccu. Helemaal van deze tijd zijn het draadloze netwerk met LTE-voorziening en de vier USB-aansluitingen. De actuele standen van de watertanks alsmede de accu zijn via de tablet te bekijken.

Exclusief BPM moet deze Hyundai camper zo’n 58.500 euro kosten. Wie zijn Hyunday door Camperliebe om wil laten bouwen is ongeveer 29.500 euro kwijt. Camperliebe is bezig met het realiseren van een eigen productiefaciliteit in Brandenburg.

Like dit artikel
Tweet dit artikel