Een motorfiets als camper

Moto Home motorfiets camper

Een motorfiets als camper

Camperaars op een camperplaats zullen raar opkijken, als er zich opeens een camper in de vorm van een motorfiets bij hen zou voegen.

Het is ook nog maar een prototype, maar met wat geluk en een crowdfundingactie zou de Moto Home van Jeremy Carman misschien wel eens in serie kunnen worden gebouwd.

Daarmee zou de 26-jarige Amerikaan dan de eerste zijn die een camper op twee wielen op de markt brengt. Voorlopig wil hij zijn prototype zelf uitgebreid gaan proberen door er een reis van zo’n 20.000 kilometer naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en weer terug mee te gaan ondernemen.

Afstudeerproject

De Moto Home is het afstudeerproject van Jeremy Carmans. Hij doet een bachelor-studie aan de  Southern California School of Architecture. Daarnaast werkt hij ook als ontwerper bij een architectenbureau in Sacramento. Met de Moto Home combineert hij zijn twee grote liefde: motorrijden en architectuur.

De basis

Als basis voor de Moto Home gebruikt Jeremy een Honda CBR 1000 F motorfiets uit 1993. Hierop plaatste Jeremy Carman de voorvork en het voorwiel van een Honda CR 500 crossmotor. Achter maakt hij wel gebruik van het standaard wiel van de CBR 1000 F. Achterop de motorfiets bevindt zich het campergedeelte. Nu is het woord ‘camper’ misschien een beetje overdreven, want het is in feite niet meer dan een slaapcabine. Maar ook dat is op zich al uniek. Deze 183 cm lange ‘Sleeper Box’ is 86 cm breed en bijna een meter hoog. Voor niet al te lange en niet al te zwaar gebouwde mensen zou hij daarmee een prima slaapplek kunnen bieden.

Slaapcabine

De slaapcabine is opgebouwd uit polyester met een aluminium frame. De cabine is geïsoleerd en voorzien van een Plexiglas venster. Het interieur is gepolsterd met leer en afgewerkt met cederhout. Uiteraard is er ook een matras. Wat mogelijk een tegenvaller is het gewicht van de cabine, dat zou zo’n 280 kilo bedragen. We kunnen ons voorstellen dat dit gewicht, als er gebruik wordt gemaakt van modernere materialen en productiemethode, wel eens gehalveerd zou kunnen worden. De totale motorfiets is 3,65 m lang en heeft een wielbasis van 2,60 m. Tussen de opbouw en het frame is er een bergruimte met een inhoud van 133 liter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel