Jubilerend Eura Mobil vernieuwt volledige programma

 Eura Mobil Integra

Jubilerend Eura Mobil vernieuwt volledige programma

Eura Mobil viert dit jaar haar 60e verjaardag. Het bedrijf begon in 1959 met de bouw van caravans van het merk Blessing. De in het Duitse Sprendlingen gevestigde camperbouwer, die tegenwoordig deel uitmaakt van de Franse Trigano Group, bouwde vorig modeljaar zo’n 1.800 voertuigen.

De Duitse camperbouwer maakt gebruik van het jubileumjaar om haar programma volledig te vernieuwen. In alle series heeft Eura Mobil nieuwe ideeën, details en indelingen toegevoegd. Bovendien komt er in de vorm van de Contura ook een geheel nieuwe serie uit.

Nieuwe woonsfeer voor Activa One

Eura Mobil Activa OneDe basisserie van Eura Mobil is de Activa One. Dit is een serie compact gebouwde alkoofcampers. Ze worden gebouwd op basis van de Fiat Ducato die komend jaar wordt uitgerust met nieuwe en schonere motoren. De Activa One krijgt een nieuwe interieurstijl genaamd Beach Home. Deze frisse stijl kenmerkt zich door de maritieme vormen en kleuren als blauw en wit.

Profila met queensbed

Eura Mobil ProfilaIn de semi-geïntegreerde Profila-serie is de nieuwe T 720 QF, die ongeveer zeven meter lang is, een bijzonder ruime camper voor twee personen. Aan de achterzijde is hij voorzien van een vrijstaand queensbed met een breedte van ruim 1,5 meter, in het midden van het voertuig bevindt zich een badkamer met rechts een doucheruimte en links een wastafel en cassettetoilet. De zithoek en de zijkeuken bevinden zich aan de voorzijde. Optioneel kan er een hefbed worden besteld waarmee nog twee extra slaapplaatsen kunnen worden gerealiseerd.

Integra Line ook met zitgroep achterin

Eura Mobil Integra LineEen geheel andere indeling zien we in de Integra Line 760 HS. Want deze indeling laat zien dat ook Eura Mobil weer indelingen met een aan de achterzijde van het voertuig geplaatste zitgroep opneemt. Deze indeling biedt weliswaar een extra gezellige zitgroep maar maakt ook de ruimte in de garage kleiner. De voetenruimte van de zitgroep gaat namelijk ten koste van de hoogte van de garage.

Integra met heuse gashaard

Eura Mobil Integra met gashaardWie de sfeer in de zitgroep wil vergroten, zou kunnen kijken naar het vlaggenschip van Eura Mobil. De Integra is namelijk voorzien van een heuse gashaard, inclusief imitatie-houtblokken. Daarnaast is de Integra-serie uitgerust met een nieuwe hoekkeuken. Het werkblad is voortaan op twee hoogtes geplaatst. Het normale werkblad is vijf centimeter hoger dan de kookplaat geplaatst. De rechthoekige kunststof spoelbak biedt aanzienlijk meer ruimte dan de gebruikelijke ronde spoelbakken.

Nieuw model: Contura

Eura Mobil ConturaOok zal Eura Mobil op de Caravan Salon in Düsseldorf een nieuwe serie introduceren. Het wordt een model dat de afwerking en uitrusting van het topmodel Integra heeft, maar als half-integraalcamper wordt gebouwd. De kap boven de cabine wordt voorzien van een panoramavenster en wordt door de fabrikant een Starlight Dome genoemd. De Contura zal leverbaar zijn in vier indelingen: de C 710 EB met eenpersoonsbedden, de iets grotere C 760 EB heeft ook enkele bedden, de C 760 EF heeft een Frans bed en de C 760 QB met een Queensbed. De Contura wordt gebouwd op twee basisvoertuigen. Standaard wordt er gebruik gemaakt van de Fiat Ducato, tegen meerprijs kan de Eura Mobil ook op basis van de Mercedes Sprinter worden gebouwd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel