Kabe lanceert nieuw vlaggenschip met Imperial i860

Kabe Imperial i860 camper

Kabe lanceert nieuw vlaggenschip met Imperial i860

In Nederland kennen wij Kabe vooral van de caravans. Deze zijn typisch Scandinavisch, dus van hoogwaardige kwaliteit en een bovengemiddelde isolatie.

Behalve caravans maakt Kabe ook campers. Deze zien we buiten Scandinavië nog maar mondjesmaat. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen aangezien Kabe haar camperprogramma gestaag uitbreidt en ook steeds vaker op de internationale kampeerbeurzen laat zien.

Dubbele bodem en vloerverwarming

De nieuwste telg uit het Kabe-programma is de nieuwe Imperial I 860. Deze integraal camper kunnen we, als we willen, deze maand bewonderen op de CMT in Stuttgart. Ook de Imperial I 860 is geschikt om in de winter mee op stap te gaan. Hij wordt gebouwd op basis van de bekende Fiat Ducato met een AL-KO laagbouwchassis. De opbouw van de Kabe Imperial I 860 is voorzien van een dubbele bodem. Daarin is een vloerverwarming ingebouwd die ook bij temperaturen onder de min 10 graden Celsius nog voor een aangenaam warm interieur zorgt.

Interieur en indeling

Ook het interieur is precies zoals we van Kabe gewend zijn. Robuust, perfect afgewerkt en elegant. Er zijn twee indelingen beschikbaar voor de Kabe Imperial I 860. De I 860 LGB is voorzien van enkele bedden, de I 860 LQB heeft een queensbed. In beide gevallen bevindt zich voor de slaapkamer de flexibel te gebruiken badkamer met een seperate douchecabine. Halverwege de camper zien we een opvallend grote hoekkeuken. Voorin de camper bevindt zich een grote zitgroep, die bestaat uit de draaibare voorstoelen en een L-bank met daar tegenover een langsbank. Dat de Imperial-lijn bij zowel de caravans en campers van Kabe het topmodel is, kunnen we zien aan het feit dat alle zitplaatsen van deze camper standaard zijn voorzien van leren bekleding. Boven de voorstoelen bevindt zich een elektrisch bediend tweepersoons hefbed.

Like dit artikel
Tweet dit artikel