Kamperen OP het water mogelijk in het Blauwe Paradijs

watercamper01BERLIJN – Campings aan het water zijn er in ons waterrijke land genoeg te vinden. Alleen al in Friesland zijn er volgens de website van een bekende landelijke toeristenbond 115 campings, waarvan 50 aan of nabij een meer, rivier of de Waddenzee.

Maar AAN het water haalt het niet bij OP het water. Tenten op een vlot kennen we al een beetje, maar wat we nog niet vaak gezien hebben, zijn caravans en campers op een boot.

In Duitsland, rondom hoofdstad Berlijn, ligt het zogenoemde Blauwe Paradijs. Dat is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Europa. Honderden vaarkilometers maken het gebied vol meren, rivieren en kanalen tot een waar eldorado voor watersportliefhebbers. Dit gebied is niet alleen per boot te ontdekken, maar ook met je eigen kampeermiddel.

Catamaran

watercamper02Verschillende verhuurbedrijven in het Blauwe Paradijs bieden speciale pontons te huur aan. Je kunt er je eigen caravan of camper op plaatsen, zodat je al je persoonlijke gemakken meeneemt tijdens een tocht over het water. Een catamaran-onderbouw en een caravan erop, zo simpel is het. Een overdekt voor- en achterbalkon bieden genoeg plaats om lekker in het zonnetje te ontbijten of voor een gezellige barbecue. Extra grote tanks en zware accu’s maken het mogelijk enkele dagen op het water te verblijven, zonder aan land te hoeven komen.

Het besturen van de boot kan gemakkelijk vanuit de zitgroep in de caravan of buiten onder het afdak. Door zijn speciale bouw is een catamaran niet erg gevoelig voor golven. En mocht u niet over een vaarbewijs beschikken, dat is in dit gebied meestal niet nodig. Op vrijwel alle binnenwateren in het noordoosten van Duitsland kun je het water op met een charterbewijs. Dit bewijs wordt vrijwel altijd verstrekt na een drie uur durende stoomcursus.

Kijk voor meer informatie op www.chartercamper.de

watercamper03

Like dit artikel
Tweet dit artikel