Knaus Tabbert sluit ook overeenkomst met Volkswagen voor levering basisvoertuigen

Knaus camper op VW Crafter chassis

Knaus Tabbert sluit ook overeenkomst met Volkswagen voor levering basisvoertuigen

In navolging van Hobby gaat ook Knaus Tabbert AG gebruikmaken van de basisvoertuigen van Volkswagen Bedrijfswagens. Knaus Tabbert en Volkswagen bedrijfswagen tekenden onlangs een contract voor de levering van chassis voor campers en buscampers.

Het betreft bestelwagens van het type  VW Crafter en uiteraard ook de VW T6.1-serie en de leveringen zullen in de tweede helft van 2022 ingaan.

Knaus Tabbert verklaart dat men dankzij de overeenkomst zijn leveringsprogramma verder kan uitbreiden en nieuwe, snelgroeiende markten kan aanboren. Toch zal de deal met Volkswagen ook voor een groot deel zijn ingegeven door het feit dat Fiat grote moeite heeft om voldoende exemplaren van de Fiat Ducato te leveren. De Ducato is nog steeds met grote voorsprong het meest gebruikte basisvoertuig in de camperbranche.

Alternatieven

Nu camperproducenten van Fiat naar schatting maar ongeveer half zo veel basisvoertuigen geleverd krijgen als ze nodig hebben, moeten ze naar alternatieven uitkijken. De meeste camperproducenten wijken uit naar Ford (Transit en Transit Custom), Mercedes (Sprinter) en Volkswagen. Knaus Tabbert maakt overigens al een tijdje gebruik van bedrijfswagens van de Volkswagen Groep. Dit betreft de MAN TGE, het zustervoertuig van de VW Crafter, dat door vrachtwagenfabrikant MAN op de markt wordt gebracht.

Kortere levertijden

Dankzij de overeenkomst met Volkswagen Bedrijfswagens kan Knaus Tabbert gebruik maken van basisvoertuigen van maar liefst vijf merken. In het voorjaar kondigde het concern al aan dat men ook met Mercedes en Ford zou gaan samenwerken. De uitbreiding van het aantal leveranciers maakt deel uit van de groeistrategie van Knaus Tabbert. Als gevolg van problemen in de suppy chain – en dan met name bij de basisvoertuigen – zijn de levertijden in de afgelopen twee jaar aanzienlijk gegroeid. Door het aantal leveranciers voor chassis en bestelwagens uit te breiden, hoopt men een verdere groei van de levertijden te voorkomen. Ook zou dit op de middellange termijn moeten bijdragen tot een verkorting van de levertijden.

Optimalisering leveranciersbestand

Wolfgang Speck, CEO van Knaus Tabbert: “De overeenkomst met Volkswagen Bedrijfswagens is een nieuwe belangrijke stap in de optimalisering van ons leveranciersbestand en onze productieprocessen. Het stelt ons ook in staat onze klanten een nog grotere verscheidenheid aan varianten aan te bieden. De extra chassis- en paneelwagens zullen bijdragen tot verkorting van de leveringstermijnen, die door materiaaltekorten sterk zijn opgelopen, en tot een verdere vermindering van onze afhankelijkheid van individuele leveranciers. Dit betekent dat we ook optimaal zijn uitgerust voor onze toekomstige groei”.

Eerste modellen

Knaus Tabbert heeft de eerste modellen en prototypes op basis van Volkswagen-chassis de afgelopen dagen gepresenteerd op zijn dealers- en persconferentie. Consumenten kunnen die voertuigen bewonderen op de Caravan Salon in Düsseldorf (26 augustus tot 4 september 2022).

Like dit artikel
Tweet dit artikel