Lightstern organiseert tochten voor beginnende elektrische camperaars

Lightstern organiseert tochten voor beginnende elektrische camperaars

Lightstern organiseert tochten voor beginnende elektrische camperaars

Lightstern, een Duits bedrijf dat elektrische campers verhuurt, wil het reizen met een elektrische camper toegankelijker maken. Het bedrijf heeft speciaal voor mensen die voor het eerst met een elektrische camper op pad gaan speciale “beginners tochten” samengesteld.

Veel mensen aarzelen nog om een vakantie met een elektrische camper te overwegen. Met de beginnerstochten wil Lightstern hiermee de twijfels over de geschiktheid van elektrische voertuigen voor dagelijks gebruik en vakanties wegnemen en de grootste obstakels uit de weg ruimen.

Zorgen wegnemen

Achim Trumpfheller, oprichter en eigenaar van Lightstern: “De grootste zorgen die mensen hebben, gaan over de oplaadinfrastructuur. Ze zijn bang dat ze te veel tijd moeten besteden aan het opladen. Door routes voor te stellen met bestemmingen overdag waar de accu’s nachts gemakkelijk kan worden opgeladen, nemen we deze bezorgdheid weg.”

Reizigers kunnen aan de hand van hun persoonlijke voorkeur kiezen tussen privé overnachtingsplaatsen die worden aangeboden door tussenpersoon “Hinterland Camp” en normale overnachtingsplaatsen en campings. Wie twijfelt over de aanschaf van een elektrische camper, kan door middel van het huren van zo’n camper uit de eerste hand ervaren hoe het is om met een elektrische camper te rijden en te reizen. Trumpfheller zegt dat de huurders in de meeste gevallen na hun reis vertellen dat hun vrees ongegrond was. Alleen in de zeldzaamste gevallen houden ze het toch liever op een camper met dieselmotor.

Sirius Camper

Toen Achim Trumpfheller en Anne Sieferer hun bedrijf vorig jaar oprichtten, waren ze eigenlijk van plan om iets grotere campers te gaan verhuren. Ze liepen echter direct tegen een aantal knelpunten aan, er waren namelijk flinke leveringsproblemen. Daarom besloten ze om een alternatief op de markt te brengen in de vorm van de Sirius Camper. Deze hebben ze zelf met bedrijven uit de regio hebben ontwikkeld op basis van  de Nissan e-NV200 elektrische bestelwagen. Volgens Lightstern kan met deze campers op één acculading tot 180 kilometer op de snelweg en 190 kilometer over binnenwegen worden afgelegd. Met één of twee laadpauzes kan men per dag makkelijk zo’n 400 kilometer afleggen.

Twee routes voor elektrische campers

Lightstern organiseert tochten voor beginnende elektrische camperaars

Op dit moment heeft Lightstern twee routes voor elektrische campers samengesteld. Beide gaan door Duitsland. De ene route loopt in een grote boog door het noorden van Duitsland. De andere route gaat van het midden naar het zuiden van het land. Trumpfheller: “Onze tours zijn gemaakt om onbesliste klanten te overtuigen, maar je kunt ze natuurlijk net zo goed met je eigen elektrische auto volgen.”. Men heeft nog meer routes in de planning, die onder anderen door het oosten en westen van Duitsland, én door Nederland lopen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel