La Strada vernieuwt compacte Avanti M buscamper

LaStrada Avanti M

Nieuwe, compacte buscamper van LaStrada

UTRECHT – De Haan Campers toonde op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een aantal nieuwe modellen buscampers van het Duitse La Strada.

Eén van die nieuwe modellen is de Avanti M, de kleinste buscamper van La Strada. Dit model wordt weer nieuw leven ingeblazen en krijgt ook een behoorlijk gewijzigde indeling.
De nieuwe Avanti M heeft in de zithoek een bankje met twee zitplaatsen met driepuntsgordels en biedt daardoor zitgelegenheid voor 4 personen. De natte cel is toegankelijk via een nieuwe, ruimtebesparende draaideur. Achter die deur vinden we een onderhoudsvriendelijke keramisch cassettetoilet. Het is op zich opvallend dat het La Strada is gelukt om een toiletruimte in zo’n compacte camper te bouwen. De Avanti M is namelijk slechts 5,41 meter lang, 2,05 meter breed en 2,65 meter hoog. Daardoor is de Avanti M natuurlijk prima geschikt om ook voor het dagelijkse vervoer in te zetten. Wie regelmatig buiten de gebaande wegen rijdt, kan tegen meerprijs ook kiezen voor de vierwielaangedreven versie.

Hoewel er 4 zitplaatsen zijn, is de Avanti M toch echt een tweepersoons camper, er zijn namelijk maar 2 slaapplaatsen beschikbaar. Het keukenblok is compact maar bevat evengoed een tweepits kookplaat, gootsteen met kraan en een 50 l ladekoelkast Tussen de keuken en de toiletruimte bevindt zich een gordijn voor de nodige privacy. Achterin de camper vinden we het bed met Froli bodem en comfortabele koudschuimmatrassen. Het 197 cm lang bed is aan het hoofdeinde 142 cm breed, bij het voeteneinde 117 cm. Onder het bed bevindt zich een grote bergruimte.

Like dit artikel
Tweet dit artikel