Laika breidt Ecovip serie uit met compacte halfintegralen

Laika Ecovip 109

De voorzijde van de nieuwe Laika Ecovip 109

ZOETERMEER – Laika, de Italiaanse camperbouwer uit de Erwin Hymer Group, heeft de populaire Ecovip serie uitgebreid met de zogenaamde ‘100’ modellen.

Deze serie moet binnen de Ecovip modellen een min of meer zelfstandige serie campers vormen. Ze zijn bedoeld voor mensen die een compacte maar luxueuze halfintegraal camper voor 2 personen zoeken.

De uitbreiding van de Ecovip serie bestaat uit twee modellen, die allen korter zijn dan 7 meter. Ondanks de compacte bouwvorm bieden ze behoorlijk wat ruimte. De inwendige breedte bedraagt 217 cm en de stahoogte is 2,05 m. De uitwendige hoogte bedraagt 2,80 m. Ze worden gebouwd op een Fiat Ducato met een 130 pk dieselmotor en hebben een ruime 140 liter koelkast van Thetford. Ondanks het feit dat ze voor slechts 2 personen zijn ontworpen, kan de hoeveelheid slaapplaatsen middels een hefbed worden uitgebreid tot maximaal 5. Ook zijn ze voorzien van een L-vormige zithoek en hebben ze 5 gehomologeerde zitplaatsen.

De eerste is de Ecovip 109, die we al op de CMT in Stuttgart konden zien. Dat is een halfintegraal camper die ondanks de geringe buitenmaten is voorzien van 2 ruime enkele bedden en ook een enorme hoeveelheid berguimte heeft. De lengte van de Ecovip 109 is minder dan 6 meter. Achterop is een stevige scooterdrager gemonteerd. Inmiddels heeft Laika ook de Ecovip 112 aangekondigd, die 6,59 m lang is en achterin een vrijstaand queensbed heeft. Deze heeft geen aparte scooterdrager, maar een garage.

Like dit artikel
Tweet dit artikel