Lighthouse II RT, nieuwe trekkerstent van Jack Wolfskin

Jack Wolfskin Lighthouse II RT

Jack Wolfskin Lighthouse II RT, trekkerstent met ruim voorportaal

ZOETERMEER – Als je gaat rondtrekken in gebieden waar het weer niet altijd even goed is, zul je het als tentkampeerder absoluut waarderen dat de tent voldoende ruimte biedt om je spullen droog op te bergen en om overdekt te kunnen koken.

In zonnige streken kun je meestal volstaan met een heel minimalistisch lichtgewicht tentje, maar als je bijvoorbeeld in Nederland, Engeland, Schotland of Scandinavië gaat kamperen kan een beetje extra ruimte in de tent zeker geen kwaad.

Op deze doelgroep speelt Jack Wolfskin in met de nieuwe Lighthouse II RT, een trekkingtent met tunnelconstructie en een opvallend ruime voortent. Als je met 2 personen een trektocht maakt die je soms ver van de bewoonde wereld voert en waar je soms ook onder behoorlijk barre omstandigheden moet kamperen, heb je aan de Lighthouse II RT waarschijnlijk precies de tent die aan jouw wensen voldoet.

Jack Wolfskin Lighthouse II RT Het met siliconen gecoate buitenmateriaal en de stormvaste constructie houden regen, wind en sneeuw buiten, terwijl de ventilatie-openingen voor meer dan voldoende ventilatie zorgen en zo de condens beperken. Er is in de binnentent meer dan voldoende plaats voor je slaapmatjes, terwijl de voortent een prima plek is om je spullen op te bergen en te koken. Dankzij de kleine verticale stokjes op de hoeken, een beproefde constructie van Jack Wolfskin, kan de ruimte nóg beter worden benut. De Lighthouse II RT heeft een minimaal aantal scheerlijnen en haringen nodig om te blijven staan, en met een gewicht van 3200 gram is hij prima mee te nemen op de fiets. Voor rugzakkampeerders zal hij wellicht wat te zwaar zijn, al kun je via diverse maatregelen het gewicht eventueel beperken tot zo’n 2750 gram.

De binnentent meet 220 x 135/100 x 100/85 cm, het voorcompartiment heeft een diepte van maar liefst 175 cm. Ingepakt meet de Lighthouse II RT 38 x 20/16 cm. De winkeladviesprijs bedraagt € 649,95. Meer informatie kun je vinden op www.jack-wolfskin.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel