LMC Explorer gekozen tot Camper van het Jaar 2015

LMC Explorer 585 camper

LMC Explorer 585: compact maar met volop mogelijkheden

LEEUWARDEN – Behalve de Caravan van het Jaar, is op de Caravana in Leeuwarden natuurlijk ook de Camper van het Jaar bekendgemaakt. Dit jaar is de Explorer 585 van het Duitse LMC tot ‘Camper van het Jaar’ verkozen.

Het Duitse LMC ontvangt de vakjuryprijs met name door de manier waarop de makers gerichte innovatietechniek toe hebben gepast.

Juryrapport

De jury is van mening dat deze relatief compacte camper de twee inzittenden daarmee veel mogelijkheden biedt om de camper naar eigen smaak uit te breiden met accessoires. Dat komt door het hoge laadvermogen. Het rijklare gewicht bedraagt slechts 2.700 kg waardoor de Explorer 585 een laadvermogen van maar liefst 800 kg heeft,. Dat enorme laadvermogen heeft deze camper gekregen door een hele serie gewichtsbesparende maatregelen, die LMC heeft uitgevoerd. Met de zogenaamde Long Life Technologie (LLT) heeft LMC een houtvrije opbouw uit XPS-schuim opgebouwd. Date schuim wordt vanwege de gewichtsbesparing ook gebruikt in diverse meubeldelen en panelen.

Volop mogelijkheden

Ook deze Explorer SportLine wordt gebouwd op een Fiat Ducato chassis. Men heeft de mogelijkheid om details van de SportLine en ComfortLine uit te wisselen en/of te combineren. De opbouwramen uit de SportLine kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden ingeruild voor de inbouwexemplaren uit de ComfortLine.

Naast bovengenoemde zaken viel de keuze van de Camper van het Jaar-jury met name op de kleine Explorer 585 vanwege zijn inventieve indeling. Ondanks de geringe lengte is er bijvoorbeeld een zithoek met plek voor maar liefst zeven personen voorzien.

In de verkiezing ‘Camper van het Jaar’ neemt de vakjury alle campermodellen mee die in dat modeljaar nieuw zijn uitgekomen, of ingrijpend zijn vernieuwd. De vakjury van de verkiezing ‘Camper van het Jaar 2015’ bestaat uit: Wim de Roos, Kampeer & Caravan Kampioen, Niek Schenk, Algemeen Dagblad en Kees Witvliet, freelance.

Bron: ANWB/KCK/Caravana

Like dit artikel
Tweet dit artikel