LMC Innovan 590 op basis van Ford Transit Custom

LMC Innovan 590 buscamper

LMC Innovan 590 op basis van Ford Transit Custom

Dankzij het nieuwe lijn Innovan buscampers spreekt LMC sinds vorig jaar een nieuwe doelgroep aan. En met succes, de Innovan buscampers hebben hun weg naar de klanten gevonden.

Alleen is het voor LMC momenteel moeilijk om aan voldoende basisvoertuigen te komen. Ook autofabrikant Fiat heeft te kampen met het wereldwijde chiptekort. Daarnaast heeft het een grote order voor 5.000 Ducato’s voor e-commercegigant Amazon. Het resultaat is dat veel camperbouwers, die meer basisvoertuigen dan ooit nodig hebben, nog wel eens achter het net vissen.

Die moeten dus op zoek naar alternatieven. Zoals we gisteren al schreven, hebben de merken van de Erwin Hymer Group, waar LMC ook onderdeel van is, dat gevonden bij Ford. Om kopers van een Innovan buscamper met betrekking tot de levertijd niet teleur te stellen, heeft LMC besloten om een vierde variant aan de Innovan-serie toe te voegen. Deze wordt op basis van de Ford Transit Custom gebouwd.

LMC Innovan 590

LMC Innovan 590 buscamperDe 5,98 meter lange en 2,06 meter brede LMC Innovan 590 heeft iets minder ruimte dan de even lange Innovan op basis van een Fiat Ducato. Dat merken we vooral in het dwarsbed, dat in de iets smallere Ford Transit 1,88 m lang is. Maar dankzij de grote stahoogte van 2,08 m is de ruimtelijke indruk in de LMC Innovan weer heel overtuigend. Die geringere breedte noodzaakte LMC overigens ook om de diepte van het keukenblok hier en daar aan te passen. Het nieuwe Innovan-model scoort overigens ook goed op het gebied van laadvermogen. Het rijklare gewicht van slechts 2.756 kilogram maakt een laadvermogen van zo’n 540 kilo mogelijk.

Veiligheid & comfort

Uiteraard heeft de Ford Transit Custom, zoals het een modern voertuig betaamt, ook een heel arsenaal aan veiligheidsystemen aan boord. Die maken het rijden niet alleen veiliger maar ook comfortabeler. Zo heeft de Ford onder anderen een rijstrookassistent en adaptieve ACC cruise control. Prettig is ook de voorruitverwarming met geïntegreerde verwarmingsdraden, dat altijd voor een helder zicht zorgt. Het infotainmentsysteem kan via Apple CarPlay of Android Auto eenvoudig aan de smartphone worden gekoppeld.

Behoorlijk compleet

Ook de nieuwe LMC Innovan behoort qua prijs tot het instapsegment. Evengoed heeft de Innovan 590 een behoorlijk complete standaarduitrusting. Zo heeft hij verzonken kaderramen, een panoramadak, zonneluifel en extra brede instap. In het interieur heeft de Innovan een modern, greeploos design, oppervlakken met anti-vingerafdrukcoating, soft-close functie op alle kasten, LED-spots in de badkamer en nog veel meer.

Bodo Diller, brand manager van LMC Caravan GmbH & Co. KG: “Modern in design, sportief en dynamisch, maar ook comfortabel, veilig en vertrouwd – dat is de Innovan 590 op Ford-basis, die onze camperreeks voor het nieuwe modeljaar aanvult. Wij zijn ervan overtuigd dat met de vierde in de groep, de fan gemeenschap zal blijven groeien en het productsegment een succesvolle start zal blijven nemen”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel