Weinsberg CaraCompact Edition Pepper ook met Mercedes Sprinter basisvoertuig én hefbed

Weinsberg CaraCompact 640 MEG MB Edition Pepper

Weinsberg Caracompact Edition Pepper ook met Mercedes Sprinter basisvoertuig én hefbed

Weinsberg gaat de populaire halfintegraal camper CaraCompact Pepper binnenkort ook met een Mercedes Sprinter basisvoertuig op de markt brengen. Het is niet duidelijk of hiervoor gekozen heeft omdat de Fiat Ducato en soortgelijke basisvoertuigen minder goed verkrijgbaar zijn.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat men bewust voor een hoogwaardiger basisvoertuig heeft gekozen. Maar over een tijdje – er zijn nu nog slechts een paar schets beschikbaar – komt er dus een Weinsberg CaraCompact 640 MEG MB Edition Pepper. De letters MB duiden hier het Mercedes Sprinter basisvoertuig aan.

De Weinsberg CaraCompact Edition Pepper is al een aantal jaren een van de populairste halfintegraal campers. Het is een compacter gebouwd model dat de voordelen van een halfintegraal camper met die van een buscamper moet combineren. Bovendien heeft de Edition Pepper een extra complete basisuitrusting. Zo heeft hij standaard onder anderen een achteruitrijcamera, navigatiesysteem en een televisie met satellietontvanger.

Ook met hefbed verkrijgbaar

Dat zal in de versie met het Mercedes Sprinter basisvoertuig niet anders zijn, heeft Weinsberg laten weten. Wat wél verandert, is dat er ook een speciale ‘Suite’ uitvoering komt, die een hefbed boven de zitgroep heeft. De rest van het interieur in de bijna zeven meter lange 640 MEG is eigenlijk wel vertrouwd. Hij namelijk een veelgebruikte indeling voor campers van dit formaat. Achterin zien we twee eenpersoonsbedden met daaronder een garage. De bedden kunnen dankzij de voertuigbreedte van 220 cm ook worden samengevoegd tot een tweepersoons dwarsbed. Aan de rechterzijde bevindt zich het keukenblok, daar tegenover de badkamer en achter de bestuurdersstoel bevindt zich de zitgroep.

Wel duurder

De versie met een Mercedes Sprinter is wel een stuk duurder. De goedkoopste versie met 150 pk dieselmotor zal ruim € 92.000 gaan kosten. De eerste voertuigen die in Nederland zullen worden geleverd zijn uitgevoerd 177 pk motor, automatische versnellingsbak, MBUX multimediasysteem en diverse extra assistentiesystemen waardoor deze bijna 100.000 euro zullen kosten. Dankzij de breedspooras heeft de camper ook zeer goede rijeigenschappen, is hij weinig gevoelig voor zijwind en rollen en heeft hij een prima rijstabiliteit. Ook de relatief grote wielbasis van 3,92 meter draagt bij aan een hoogstaand rijcomfort.

Like dit artikel
Tweet dit artikel