Meer aandacht voor innovaties en duurzaamheid op Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022, Utrecht

Meer aandacht voor innovaties en duurzaamheid op Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022

Begin oktober is het weer zo ver. Dan kunnen kampeerliefhebbers hun hart ophalen op een vernieuwde Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Iedereen weet het inmiddels: kamperen is de laatste jaren veel populairder geworden. Bovendien dient zich een nieuwe, jonge doelgroep onder de kampeerders aan. Ook zij hebben, mede dankzij de coronapandemie, de charme van het kamperen ontdekt. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs verandert mee, en besteedt op de komende editie nog meer aandacht aan innovaties en duurzaamheid.

Gezondere toekomst

Dat zijn aspecten die ook voor de jongere kampeerders interessant zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat de oudere kampeerders niets van duurzaamheid en innovaties willen weten. Integendeel zelfs. Marloes van den Berg, Chief Sustainability Officer van de Jaarbeurs, onderschrijft dit: “Duurzaamheid en de beweging naar een gezondere en vitale toekomst zijn key. Bij Jaarbeurs willen we niet alleen onze beurzen en events operationeel zo duurzaam mogelijk organiseren, maar vinden we het ook belangrijk dat we in alle markten waarin we actief zijn onze klanten en partners helpen duurzaamheid aan te jagen via bijvoorbeeld inhoudelijke programma’s, activiteiten en bijvoorbeeld de Kampeer Duurzaamheidsprijs.”

Kampeer Duurzaamheidsprijs

De Kampeer Duurzaamheidsprijs is een initiatief van Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ), de Kampeer & Caravan Industrie (KCI) én de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). De deelnemers dingen mee naar deze prijs in de categorieën camperproduct en kampeerproduct. In beide categorieën gaat het – in de breedste zin van het woord – om de beste duurzame innovatieve producten. De inschrijving voor de Kampeer Duurzaamheidsprijs hebben we inmiddels achter de rug. Nu is het de beurt aan een vakjury om de meest duurzame innovaties te selecteren en daaruit de genomineerde inzendingen te bepalen. Daarna is het de beurt aan het Nederlands publiek om te stemmen. De winnaars worden op vrijdag 30 september bekendgemaakt en de prijsuitreiking is op woensdag 5 oktober, tijdens het congres ‘Beter op Kampeerreis’, dat de NKC, KCI en KCJ tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs organiseren.

Rachel Jankowsky van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs: “De wereld om ons heen verandert voortdurend en duurzaamheid is een steeds belangrijker thema. Duurzame innovaties geven nieuwe energie en dragen bij aan positieve veranderingen voor de toekomst.”

De nieuwste kampeermiddelen

Daarnaast kunnen de kampeerliefhebbers op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs als vanouds de allernieuwste kampeermiddelen en accessoires bewonderen. Bovendien zullen er ook de nodige outdoorspullen te zien zijn. Ook die zijn uiteraard interessant voor de jongere kampeerders. Uiteraard is er ook het nodige vermaak, onder anderen in de vorm van live muziek.

Over Kampeer & Caravan Jaarbeurs

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022 vindt plaats van woensdag 5 tot en met zondag 9 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegangskaarten zijn online te koop via www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl. Ze zijn nu nog met Early Bird korting verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel