Meer gasten en overnachtingen op Nederlandse campings

Meer gasten en overnachtingen op Nederlandse campings

Meer gasten en overnachtingen op Nederlandse campings

Goed nieuws voor de Nederlandse toeristische sector: de logiesaccommodaties in Nederland trokken tijdens de zomermaanden juli en augustus 2019 meer gasten dan de zomer daarvoor.

Hoewel de grootste groei bij de bungalowparken te zien was, konden ook de campings meer gasten en overnachtingen noteren. Terwijl er in de voorgaande jaren sprake van een geringe daling was, lijkt er nu dus weer sprake van herstel.

Ruim 4% meer gasten en bijna 6% meer overnachtingen

Dit jaar lag het aantal campinggasten op de Nederlandse campings in de zomermaanden (juli en augustus) ruim 4% hoger dan vorig jaar. Omdat die campinggasten gemiddeld genomen ook nog langer bleven, mochten de Nederlandse campinghouders gedurende de zomermaanden van 2019 een groter aantal overnachtingen noteren. Het aantal gasten steeg met 4,23%, het aantal overnachtingen met 5,96%.

Meeste buitenlandse campinggasten komen uit Duitsland

Zo’n 28% van de campinggasten kwam uit het buitenland. Hiervan kwam ongeveer 70 procent uit Duitsland. Er verbleven deze zomer ongeveer 2% meer Duitsers op onze campings dan vorig jaar. Het aantal overnachtingen door onze oosterburen was dit jaar beduidend hoger. De Duitsers bleven deze zomer in totaal zo’n 2 miljoen nachten op de Nederlandse campings, maar liefst 9,1 procent meer dan in de zomermaanden van 2018.

Vooral naar Gelderland en Zeeland

De provincies Gelderland en Zeeland zijn in de zomer de populairste provincies onder de vakantiegangers. Gelderland is met name populair onder de Nederlandse gasten (82% was Nederlands), Zeeland is vooral in trek onder de buitenlandse gasten. Daar kwam 55% van de campinggasten uit het buitenland. Dat waren voornamelijk Duitsers.

Bron: CBS

Like dit artikel
Tweet dit artikel